Magazin > VIP
29 ogledov

Swankova jezna zaradi zabave

Hilary Swank EPA
Oskarjevka Hilary Swank si ne more odpustiti, da se je na začetku oktobra udeležila rojstnodnevne zabave pri čečenskemu oligarhu Ramzanu Kadirovu. A še bolj kot nase se je spravila nad svoje osebje. Odpustila je vse, odgovorne za njen javni polom.

Hilary Swank se šteje med liberalke in je blizu prvi dami ZDA Michelle Obama. Zato je javnost še toliko bolj nejeverno gledala v prizore zabave 35-letnega Ramzana Kadirova, ki so mu družbo na razkošni zabavi revne ruske republike delala številna znana imena iz ameriškega sveta glasbe in filma, vključno s Swankovo. V naslednjih dneh so se mediji družno spravili nanjo in njen dvojni odnos do človekovih pravic in demokratičnih načel.

Independent on Sunday je izvedel, da je zvezdnica filma Punčka za milijon dolarjev zelo jezna in je odpustila svojega menedžerja, ki je bil hkrati tudi njen dolgoletni prijatelj, ter dva svoja predstavnika pri vplivni holivudski agenciji CAA. Nato se je še javno opravičila za udeležbo na zabavi, kjer je v mikrofon voščila Kadirovu, ki je znan po mučenju in zatiranju vseh drugače mislečih, celo žensk, ki se oblačijo preveč zahodnjaško.

A kritiki niso potešeni in ji očitajo, da bi se morala pozanimati, kam jo vabijo. Za hitro informacijo o resničnem nivoju demokracije v Čečeniji bi bilo dovolj že, če bi v iskalnik vtipkala ime svojega gostitelja, dodajajo.

Da bi bila mera polna, naj bi Swankova za svoj obisk Groznega prejela plačilo, na ček zapisano s šestmestnim številom. A se je znesek hitro odločila donirati v dobrodelne namene. Kaj so z denarjem storili Jean-Claude Van Damme, violinistka Vanessa Mae in pevec Seal, ni znano. Vsaj slednji pa je očitke javnosti z nič kaj obžalovanja zavrnil prek Twitterja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.