Magazin > VIP
23736 ogledov

Ta 18-letnica bo nekoč ena najvplivnejših žensk v Evropi

Ingrid Alexandra Profimedia
Pred nekaj dnevi je Ingrid Alexandra praznovala polnoletnost.

Na Norveškem še vedno kraljuje kralj Harald V., nekoč pa bo na prestol sedla njegova vnukinja Ingrid Alexandra, ki je za svojim očetom Haakonom 2. v vrsti za prestol. 

Haakon in njegova soproga Mette-Marit imata sicer še sina, a prestol bo šel v roke lepi Ingrid, saj so leta 1990 v državi spremenili zakon, ki veleva, da krono podeduje prvi otrok monarha. 

Princesa je 21. januarja praznovala 18. rojstni dan. Njena babica je zanjo oblikovala monogram - začetnici njenega imena pod krono. Na njen rojstni dan ga je dvor pokazal svetu.

Pred nekaj dnevi je Ingrid dala svoj prvi intervju, v katerem je priznala, da se včasih sprašuje, kako bi bilo, če se ne bi rodila znani družini. "Hvaležna sem za priložnost, ki mi je dana, saj lahko z njo naredim zelo veliko," je povedala in dodala, da želi uspeti na svoj način. "Do Norveške čutim veliko ljubezni," je še dejala.

Kot zanimivost lahko še razkrijemo, da ima mladenka veliko hobijev - med drugim obožuje smučanje, kickboxing in deskanje na valovih.

Mette-Marit je pred časom povedala, da bi hčerki, če bi bila rojena danes, dala drugo ime. "Poimenovati sva jo nameravala Tyra Eufemia. Nisva si upala, ker je bilo ime preveč posebno."

 

Komentarjev 4
  • Avatar Mark035
    Mark035 19:09 29.januar 2022.

    Ne se... hecat, še za trenutnega norveškega kralja ne vem kdo je, in da bi bila njegova hči ena najvplivnejših žensk v Evropi je podobno, kot so članki o "znanih" Slovencih, ki jih živ bog ne pozna, razen redakcije Žurnala.

  • marko345 18:11 29.januar 2022.

    Te skandinavske države in UK so še v fevdalizmu, le nekaj vulkanov jih lahko strezni, ko jim bo odneslo posest, ki so si jo nakradli.

  • Ender3 17:40 29.januar 2022.

    Sem pa mislil, da bo gospa Eva, prihaja čas gimnazijskih maturantov za takšne položaje.