Magazin > VIP
63194 ogledov

Ta slovenski glasbenik ima kar 30 let mlajšo!

Slavc L. Kovačič osebni arhiv
Njuna ljubezenska zveza traja zdaj že šest let, a pravita, da ju ljubezen še vedno greje kot na začetku njune skupne poti.

Pevec skupine Čudežna Polja, Slavc L. Kovačič, je že šest let skupaj s svojo kar 30 let mlajšo izbranko Aljo. Nekaj časa tega sicer nista ravno želela obešati na veliki zvon, kot bi rekli po domače, a zdaj, ko se je njuna zveza že kar močno usidrala, sta svojo ljubezensko zgodbo pripravljena tudi malce podrobneje razkriti. Slavc nam je z navdušenjem začel pripovedovati in razkrivati tančice, ob tem pa včasih kar malce hudomušno in z nasmehom privzdignil tiste njegove sedaj že prepoznavne brke.

"Ko se vse čemur rečemo karakter in dejanja, hotenja, razmišljanja, želje ... tako neverjetno poklopijo, ja, takrat veš, da si našel tako imenovano sorodno dušo. Predno sva se pred šestimi leti z Aljo prvič 'v živo' spoznala, me je kontaktirala, ker jo je zanimalo, kdaj in kje Čudežniki nastopamo. Na tisti nastop v Kranj je prišla, vendar sva se v gneči zgrešila. No 'randi' je uspel kakšen teden kasneje, ko sem imel opravek na TV Celje. 5 ur je trajalo najino spoznavanje v kafiču, zunaj na mrazu in prepihu. Že takrat sva se začutila, čeprav sva vsak pri sebi imela pomisleke, da je to dolgoročno verjetno misija nemogoče, a sva se vseeno še kar dobivala in v praksi vse pogosteje ugotavljala, da sva kot eno, ko gre za reakcije, reševanje problemov, hrano, svetovne nazore, trenutna dogajanja ter tudi glede dopustniških destinacij. Malce težko je to razložiti, ker se takšna povezanost bolj čuti, in to prav na vsakem koraku, pri vsakem dejanju. Strinjanje brez veliko besed je nekako samoumevno. Tudi kar se hobijev in dela tiče sva se prepletla brez nekega dogovarjanja ali planiranja. Jaz sedaj malo več kolesarim, hodim tudi po malo bolj razgibanem terenu, kar prej nisem, včasih sem spremljevalno vozilo, ko gre za res in takrat Aljo spremljam z avtom, medtem ko ona vrti pedala, ona pa je malo bolj prisotna na mojih glasbenih dogodkih, kjer je postala s svojim Nikonom že kar uradna fotografinja tudi za mojo četico mladih mini zvezd."

Slavc nam je tudi zaupal, da je Alja zadnji dve leti postala tudi navdušena potapljačica, kar je že iz časov gimnazije tudi njegov konjiček. "No, ona ga je še malo nadgradila in je iz školjk začela izdelovati uhane, ki se že pojavljajo na sejmih. Sva precej 'terenska', tako dopustniško kot tudi ob koncih tedna, ko imam 'špilarijo' s Čudežniki, z cover skupino 'CCR remember', kot Spidi za 'mularijo, včasih snemam kakšen spot, v zadnjem času pa sva prisotna predvsem na mednarodnih otroško mladinskih festivalih, kjer z mojimi mladimi izvajalci sodelujem kot avtor.

Glasbenik tudi pravi, da je vsaki ženski, s katero se je spustil v partnerski odnos, že na začetku pojasnil, da je njegova "prva ljubica kitara in da ženskih visokih frekvenc" ne prenese. "Če se pojavijo, se midva s kitaro tisti trenutek od nje posloviva. Tudi Alji sem na enem izmed prvih zmenkov to povedal, vendar teh visokih tonov ni, kar je še en dokaz več, da funkcionirava kot dobro namazana 'mašina', za katero kljub razliki v letih ni ovir."

A nekaj, v čemer se Slavc in Alja razlikujeta, vendarle je. "To je njena pedantnost, minimalistični stil in sterilna čistoča. Medtem ko sem jaz bolj umetniški, ki ima svoj red znotraj svojega nereda, meni je bolj pomembna funkcionalnost," nam na koncu še zaupa Slavc.

 

Komentarjev 1
  • leonardo 17:04 11.september 2022.

    Slavc, oglasi se spet čez 6 let, hahahahaha.