Magazin > VIP
41 ogledov

Tako bodo vzgajali bodočega kralja

princ William Kate Middleton George George Alexander Louis Reuters
Mali princ George je star komaj dober teden, a se že govori, kako ga bo kraljeva družina vzgajala. Tuji mediji pišejo, da bodo sledili zgledu princese Diane.

Le nekaj dni po rojstvu sta princ William in Kate Middleton svoj naraščaj odpeljala h Katinim staršem v Bucklebury, kjer so se umaknili očem javnosti. Mediji pa so v tem času že začeli ugibati, kako bosta novopečena starša vzgajala malega Georgea, ki je medtem že dobil vzdevek Georgie. Govori se, da bosta skušala najti ravnovesje med privatnim življenjem in javno podobo, ki jo mora mali princ izražati navzven. Princ Charles je ob tem razkril, da se bosta Kate in William pri vzgoji bržkone zgledovala po Williamovi mami, pokojni princesi Diani. "Mali princ bo zagotovo kopija tega, kako sta bila vzgajana William in Harry. Dianina največja zapuščina sta njena sinova in način, kako ju je vzgajala in ju naučila misliti," je za revijo People povedal vir blizu kraljeve družine.

Graham Butland, vodilni pri dobrodelni organiziciji East Anglia Children’s, s katero sodeluje vojvodinja Kate, se s tem strinja. "Čutiti je Dianin vpliv. Harryja in Williama je vzgajala drugače, kot je bil vzgajan Charles," je povedal Butland in dodal, da je Katin odnos z otroki čudovit. "Kate je tako kot Diana, obožujejo jo otroci vseh starosti, saj natanko ve, kako jim priti do živega," je dodala Dianina prijateljica Rosa Monckton in še povedala, da bi Diana Williamu zagotovo dala nasvet, naj pozabi na to, da ga gleda cel svet in naj uživa v vsakem dnevu posebej.

Najprej sledi krst

Ob vsem tem pa so mnogi mediji že začeli tudi računati, koliko milijard bo Georgie podedoval in koliko bo stal Britance. Njegova prababica kraljica Elizabeta II je "težka" kar 3,5 milijarde evrov in je tako kar trikrat bogatejša kot njen sin Charles. Temu prištejte še 25 milijonov, ki jih je William podedoval od svoje mame Diane, ter nepremičnine in pokrajine od dedka Charlesa, katerih vrednost ocenjujejo na osupljivih 320 milijonov evrov. V vse to treba vključiti še pregrešno drage umetnine, ki jih ima v lasti kraljeva družina.

Mali princ bo obiskoval le najelitnejše šole. William je bil denimo vpisan na Eton, kar je davkoplačevalce stalo več kot 16 tisoč evrov na leto, saj toliko znaša šolnina. Predvideva se, da bo sledil karieri svojega očeta in strica Harryja, ki sta oba predana vojski.

A še prej je na vrsti krst. Malega princa bodo v nekaj tednih krstili v Buckinghamski palači, kot veleva tradicija. Krstili ga bodo s sveto vodo iz reke Jordan, ceremonije pa se bo lahko udeležilo le 60 najbližjih sorodnikov in prijateljev. Še zanimivost: kraljeve naraščaje so od leta 1841 krstili v isti obleki, ki jo je prvi nosil sin kraljice Viktorije, kasnejši kralj Edvard VII. Leta 2008 je kraljica Elizabeta prekinila to tradicijo in oblekico zaradi ponošenosti zamenjala s kopijo, ki jo je prvi nosil njen šestletni vnuk James.

Sicer pa bosta novopečena starša princa Georgea vzgajala v Kensingtonovi palači, kjer sta odraščala tudi William in Harry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.