Magazin > VIP
33811 ogledov

Tako je hotel Charles poimenovati Harryja, Diana strogo proti

meghan markle, princ harry Profimedia
Skoraj bi bil ...

Princ Harry v svojih spominih z naslovom Spare (Rezerva) med drugim razkriva tudi to, da ga je oče Charles želel poimenovati Albert, v čast pradeda Alberta, ki je po bratovi abdikaciji postal kralj Jurij VI. Britanska kraljeva družina je namreč znana po tem, da daje potomcem imena nekdanjih kraljev. Toda Harryjeva mati, princesa Diana, je bila odločno proti temu in je z imenom Henry dosegla svoje. Harry zdaj nosi ime svojega prednika na tretjem mestu, njegovo polno ime je namreč Henry Charles Albert David Mountbatten-Windsor.

Knjiga je dodobra razburkala javnost, še bolj pa britanski dvor, ki je zaradi Harryjevih spominov ponovno na udaru. Zdaj, ko gre knjiga za med, so se začela pojavljati najrazličnejša ugibanja, koliko naj bi Harry s knjigo dejansko zaslužil. Čeprav nobena številka ni uradno potrjena, se govori, da je založnik Penguin Random House Harryju plačal 20 milijonov dolarjev (18.6 milijonov evrov) predujma za Spare, poroča BBC. Medtem je ET Canada poročal, da je pogodba o knjigi princa Harryja sestavljena iz štirih izdaj s ceno od 35 do 40 milijonov dolarjev (od 32.5 do 37.2 milijonov evrov).

Independent se je za komentar obrnil na Penguin Random House, a založnik še ni razkril, koliko denarja je princ Harry dejansko zaslužil s knjigo. Princ Harry naj bi del izkupička od prodaje knjige podaril tudi v dobrodelne namene, poroča People. Harry je namreč že pred časom napovedal, da bo del prihodkov namenjen organizaciji Sentebale, ki jo je ustanovil leta 2006 s princem Seeisom iz Lesota za pomoč afriškim otrokom, okuženim z virusom HIV. "To je ena od številnih donacij, ki jih nameravam dati dobrodelnim organizacijam in hvaležen sem, da lahko na ta način vrnem otrokom in skupnostim, ki to res potrebujejo," je dejal v izjavi.

 

Komentarjev 1
  • robi2107 11:35 15.januar 2023.

    Pa kaj pol, če bi mu blo ime Albert? Bi ga pač frendi klical Bertl. Jaka muda.