Magazin > VIP
2328 ogledov

Tako resno je zdravstveno stanje pevke hita Killing me softly

Roberta Flack Profimedia
Pred pevko so resnično nezavidljivi časi.

85-letna Pevka in večkratna dobitnica grammyja, Roberta Flack, ki je verjetno najbolj znana po uspešnici Killing Me Softly izpred skoraj 50-ih let, je zbolela za smrtno boleznijo amiotrofično lateralno sklerozo (ALS). Bolezen se sprva kaže s šibkostjo, mišičnimi krči, kasneje pa onemogoči gibanje, govor, požiranje ter nazadnje tudi dihanje. Kdaj naj bi pevki diagnosticirali bolezen, sicer ni znano, so pa njeni predstavniki ameriškim medijem sporočili, da Roberta že zdaj težko govori.

Pevka seveda zaradi tega ne bo nikoli več mogla nastopiti, a bo še vedno po svojih najboljših močeh pomagala svoji fundaciji. V začetku prihodnjega leta pričakujejo, da se bo Roberte vseeno pojavila v javnosti, ob izidu otroške knjige in snemanju dokumentarca za PBS. Ali bo pevka sposobna kakorkoli obeležiti tudi 50. obletnico izzida njene najprepoznavnejše pesmi na istoimenski plošči, ki bo prav tako prihodnje leto, pa je trenutno še preuranjeno govoriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.