Magazin > VIP
16389 ogledov

Tako se je spremenila monaška princesa Charlene

charlene wittstock
1/27
Njeni lasje so postajali krajši, njen nasmeh v javnosti pa vse bolj redek.

Charlene je monaškega princa in bodočega kneza Alberta spoznala leta 2000 med plavalnim tekmovanjem v Monte Carlu, skupaj pa so ju prvič videli leta 2006 na zimskih olimpijskih igrah. Štiri leta pozneje sta naznanila zaroko, eno leto pozneje, julija 2011, pa sta stopila pred oltar. Tri leta pozneje pa se je knežji par razveselil dvojčkov – Jacquesa in Gabrielle.

Zdi se, da je Albertov zakon trden, čeprav se ves čas šušlja, da Charlene v kneževini ni srečna. To naj bi bil tudi razlog, da se na fotografijah pogostokrat drži precej mrko. Tik pred poroko je odjeknila vest, da je Charlene poskušala pobegniti v svojo domovino, a so jo na letališču ustavili in ji odvzeli potni list. Pozneje se je govorilo, da naj bi Charlene poskušala pobegniti kar trikrat – prvič v Parizu, kjer je pomerjala poročno obleko. Takrat naj bi južnoafriško ambasado zaprosila za zatočišče. Drugič pa so ji varnostniki načrte prekrižali med dirko Formule 1 v Monaku.

"Ta zlobni članek se je hitro razširil. Seveda sem bila tistega dne zelo čustvena in tudi pritisk je bil ogromen. Vedno sem si predstavljala, da se bom poročila pod drevesom, sedaj pa je mojo poroko spremljalo več milijonov ljudi. Bila sem napeta. /.../ Beg? Nikoli!“ je lani v nekem intervjuju izjavila princesa, ki pa je priznala, da je preživljala težke čase. "Moja selitev v palačo je bila sprva za vse šok. Več let namreč niso imeli kneginje, Grazia Patricia je bila zadnja kneginja. Vrgli so me v mrzlo vodo, nikogar nisem imela, ki bi mi pomagal. /.../ Ogromno je bilo pričakovanj in zahtev. Kakšen moraš biti, kako govoriti, sedeti in se obnašati. Nemogoče je vse narediti prav. Protokol, protokol! Skoraj bi me zadušilo, bilo je težko – in tudi po sedmih letih je še vedno težko,“ je dejala 41-letnica.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.