Magazin > VIP
8275 ogledov

Tako se po vseh zdravstvenih težavah danes počuti Alfi Nipič

Alfi Nipič Aleš-Rod
S svojim glasom nas razveseljuje že 60 let.

Alfija Nipiča pozna praktično vsa Slovenija in ne samo to, poznajo ga tudi daleč onkraj naših meja. S svojimi številnimi nastopi v šest desetletij dolgi glasbeni karieri je prepotoval skorajda ves svet in približal slovensko glasbo tudi številnim tujcem. Ko je v javnost prišla vest, da se je okužil s koronavirusom ter je hospitaliziran, se je marsikdo prestrašil za usodo tega glasbenika. Na srečo se je dobro izteklo, Alfi Nipič je okreval in se sedaj že veseli svojega koncerta v Jarenini 12. avgusta. Koncert je posvečen njegovi šest desetletij dolgi glasbeni karieri. V zahvalo vsem svojim zvestim poslušalkam in poslušalcem se je odločil, da vstopnine tokrat ne bo. Zanimalo nas je, ali je Alfija morda ob tem kaj strah nove okužbe?

"Seveda se bojim, da bi se ponovno okužil. Takrat, ko sem preboleval okužbo, je bilo res hudo. Po okužbi se mi je razvila huda pljučnica in najhuje je bilo, ker te ohromi. Nič nisem mogel. Nisem mogel vstati, se premikati, še roke ne moreš dvigniti, hudo je bilo."

Na samem koncertu  bo glasbenik deležen prav posebne počastitve. Župan občine Pesnica, Gregor Žmak bo namreč na dan koncerta položil temeljni kamen za muzej, ki bo posvečen prav Alfiju Nipiču.

"Kot prvo želim povedati, da sem se za prost vstop odločil zaradi tega, da se s tem tudi nekako zahvalim vsem svojim zvestim poslušalkam in poslušalcem, ki so me spremljali in me še vedno spremljajo. Na koncertu bodo nastopili glasbeniki, s katerimi sem sodeloval, tudi iz sosednje Avstrije. Koncrt bo v Jarenini, kjer živim že 47 let. Glede na nepredvidljivo vreme smo se odločili, da bo koncert pod odprtim šotorom. Koncert se bo tudi snemal za televizijo. In ja, na koncertu bo župan občine Pesnica položil temeljni kamen za muzej, v katerem bo kasneje stalna razstava moje 60 – letne glasbene poti."
Gleda na priljubljenost legendarnega pevca in številnih glasbenih gostov naj bi se koncert kar »potegnil« in zna se zgoditi, da bo prireditev trajala do jutranjih ur.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.