Magazin > VIP
18747 ogledov

Tako sta Harry in Meghan obračala resnico

meghan markle Profimedia
Težko verjeti, da tega Harry ni vedel …

Je bilo vse res, kar sta Meghan in Harry zaupala Oprah?

Nekatere stvari očitno ne držijo povsem, kot na primer Meghanino namigovanje, da so ji zaplenili potni list. Vir, ki dobro pozna razmere v palači, je povedal, da je Meghan verjetno res predala svoj potni list, a le da bi bil v času, ko ni na potovanju, na varnem in "ne bi prišel v napačne roke". Sicer je vojvodinja po tem, ko je postala Harryjeva žena, opravila kar 13 potovanj – med drugim je v New Yorku organizirala zabavo pred rojstvom dojenčka …

Tudi Harryjeva trditev, da se s Charlesom nikoli ni vozil na kolesu, ni resnična. Več o tem TUKAJ.

Kot se je sedaj izkazalo, tudi ena najbolj šokantnih razkritij intervjuja, da so Archieju odvzeli pravico do kraljevega naslova in s tem kršili protokol, ne drži. Meghan je poudarila, da sta s Harryjem želela, da bi bil Archie princ, saj bi mu bilo z nazivom zagotovljeno varovanje, a je bila njuna prošnja preslišana. 

Vojvodinja je dejala, da ni bila del teh pogovorov in da je podrobnosti slišala od Harryja. "Ob istem času smo se pogovarjali o tem, da ne bo dobil varovanja, da ne bo dobil naziva in da obstajajo skrbi in pogovori o tem, kako temna bo njegova koža,“ je povedala voditeljici. 

Palača se je na obtožbe o rasizmu in tudi na Meghanine izjave, da ji niso pomagali, ko se je spopadala z duševnimi težavami, odzvala. "Vprašanja, ki sta jih odprla, zlasti rasne narave, so zaskrbljujoča. Nekateri spomini se sicer lahko razlikujejo, vendar jih družina jemlje zelo resno in jih bo obravnavala zasebno. Harry, Meghan in Archie bodo vedno zelo ljubljeni družinski člani,“ so sporočili, niso pa komentirali nepravičnosti, ki naj bi doletela Archieja.

Različni mediji sedaj poročajo, da Meghan in Harry očitno ne poznata protokola. Po protokolu, ki ga je določil kralj George V., je do naziva, če pogledamo le pravnuke kraljice, upravičen le najstarejši sin najstarejšega sina prestolonaslednika Charlesa – se pravi princ George – in ne vsi kraljičini pravnuki. Kraljica pa je decembra 2012 ta del protokola spremenila in naziv podarila tudi ostalima dvema otrokoma princa Williama, ki sta med prvimi v vrsti za prestol. Protokol tudi veleva, da so do naziva upravičeni le nasledniki kraljičinih sinov. Zato otroka princese Anne nimata naziva, čeprav sta kraljičina vnuka, sta pa naziv dobili princesi Eugenie in Beatrice, hčerki princa Andrewa

Archie bo naziva upravičen, ko bo Charles podedoval krono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.