Magazin > VIP
4374 ogledov

Tako velika in uspešna je hčerka Iztoka Čopa

Iztok Čop in hči Ruby Žurnal24 main
Ruby Čop gre po očetovih stopinjah.

Čeprav se je Iztok Čop trudil, da veslanje njegovih dveh hčera, Ruby in Amber, ne bi zasvojilo, je bil njegov trud zaman.

Ruby veslanje pridno trenira že šest let in velja za velik up, čeprav Iztok pravi, da njene telesne predispozicije Eniso veslaške“. “Ima pa lastnost, ki je odlikovala tudi mene. V prvi vrsti neko odločnost in podrejanje cilju. Tekmovalno nervozo zna kanalizirati in obrniti sebi v prid. Tako kot njena sotekmovalka Jana. To je odlika, ki športnika žene naprej. Poleg tega bi dejal, da je Ruby bolj odrsala, kot pa sem bil jaz v njenih letih,” je povedal za Sportklub.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @rubycop

Ruby in Jana sta ta mesec nase opozorili s 4. mestom na mladinskem svetovnem prvenstvu v Plovdivu v Bolgariji.

"Pomagam ji pri opremi, sicer pa se v trenersko delo ne mešam, kot starš in selektor pa tudi spremljam njeno delo. Sicer pa gre za najstnico, ki tako ali tako ne posluša, če želijo biti starši pametni. Pomembno je, da jim pomagamo in prisluhnemo, ko to sami želijo,“ pa je o svoji vlogi pri njenem treningu lani povedal za Žurnal24.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @rubycop

Ruby nosi slaven priimek, kar ni vedno lahko. “Predlani se je za štiri mesta v čolnu potegovala osmerica. Na koncu sem bila v posadki. Čutila sem, da sem morala pokazati še toliko več, da si zaslužim svoje mesto, saj je bil oče takrat selektor. Kljub temu so se potem pojavili pomisleki drugih staršev ali veslačev o tem, da sem se prebila le zaradi očeta. Priznam, da me je to prizadelo. A vedela sem, da lahko odgovorim le z rezultati in nadaljnjim delom,“ pa je za Sportklub povedala mlada veslačica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.