Magazin > VIP
22 ogledov

Tako vojvodinje Kate še nihče ni napadel

kate middleton, Profimedias
Profesorica Helen Watanabe-O’Kelly neusmiljeno nad vojvodinjo Kate.

Profesorica nemške literature Helen Watanabe-O’Kelly ne spada med oboževalce vojvodinje Catherine, po kateri se mnogi zgledujejo. Kate je modna ikona, mati dveh otrok in ljubeča žena, poleg tega pa opravlja še obveznosti, ki jih s sabo prinaša kraljevi naziv. In ravno v tem je težava. Slika popolne princeske je po mnenju profesorice zastarela. "Fascinira me, da ima vojvodinja Kate enake naloge, kot jim imajo kraljice že od leta 1500,“ je izjavila profesorica in dodala, da Kate tudi h kulturi ni doprinesla prav nič.

Do druge svetovne vojne so si kralji za neveste izbirali tujke, ki so zanje zapustile svoje domove. Kraljice pa so v svojem novem kraljestvu igrale pomembno vlogo, saj so s sabo prinesle del svoje nekdanje kulture (npr. glasbo, kulinarične skrivnosti …) in so zato pri oblikovanju kraljestva igrale pomembno vlogo, razlaga Watanabe-O’Kellyjeva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.