Magazin > VIP
38814 ogledov

Takšna je danes Natascha Kampusch

Natascha Kampusch Profimedia
Od njenega bega je minilo že 13 let.

Ko je bila Natascha Kampusch stara 10 let, jo je ugrabil Wolfgang Priklopil. V njegovi kleti je preživela osem let, nato pa ji je uspelo pobegniti. To je bilo leta 2006 in od takrat se je njeno življenje obrnilo na glavo.

Čeprav bi v njej vsi morali videti junakinjo in jo pozdraviti s sočutjem, pa na Dunajčanko letijo kritike in zlonamerne besede. Na družbenih omrežjih in forumih se še vedno zelo radi pogovarjajo o njenem primeru, pravi 31-letnica. "Obstajajo ljudje, ki pišejo zlobne komentarje, v katerih mi želijo, da bi bila še vedno zaprta v kleti ali še bolje, mrtva,“ je zapisala v svoji knjigi Cyberneider.

Najbolj jo še vedno prizadenejo besede tistih, ki pravijo, da ugrabitev ni bila strašna stvar. "Kot da bi to sama načrtovala. Kot otrok. Ljudje so za mojim hrbtom nekaj momljali in kazali name,“ je povedala v pogovorni oddaji z voditeljem Markusom Lanzom in dodala, da ji mimoidoči še vedno namenjajo grde poglede in slabšalne besede. "Spoznala sem, da sem se rešila enega sovražnika, a prišla v okolje, kjer imam sovražnikov še več.“

Natascha meni, da ljudi najbolj moti to, da na tako miren način razlaga svojo zgodbo. Mnogi zato menda menijo, da laže. S tem se strinja tudi avstrijska pisateljica Corinna Milborn, ki je pomagala napisati Nataschino biografijo. "Natascha ni hotela prevzeti vloge žrtve – to se sicer od žrtev pričakuje.“

Natascha se sedaj na takšne komentarje požvižga. "Po begu sem naredila le eno napako – poslušala sem negativne komentarje,“ je še izjavila.

Komentarjev 4
  • Majazmaja 09:30 17.oktober 2019.

    "Natascha ni hotela prevzeti vloge žrtve – to se sicer od žrtev pričakuje." -> SE NE! Ta bedna pisunka očitno še ni slišala za Stockholmski sindrom, ki ga ne tako redko razvijejo ugrabljenci. Natascha je tipičen primer, pa še otrok ...prikaži več je bila, ko jo je ugrabil. Edina oseba, ki jo je poznala in ki je 'skrbela' zanjo, in jo, če hočemo ali nočemo priznati, tudi učila. Če se spomnim, je jokala, ko je izvedela, da se je psiho vrgel pod vlak, in tudi kasneje je izkazovala ambivalenten odnos do njega.

  • Snežinko 07:32 17.oktober 2019.

    pomota... DVE napaki je naredila: druga so prekomerno žrtje...