Magazin > VIP
206 ogledov

Tanja Fajon prebolela krvnega raka

Tanja Fajon Reševalni pas/Twitter
Priljubljena evropska poslanka, ki se goreče zavzema za pravice šibkejših, je tudi sama prestala grenko preizkušnjo.

Evropska poslanka Tanja Fajon je za revijo Lea spregovorila o boleči preizkušnji. V času študija je namreč zbolela za krvnim rakom. "To je bila huda preizkušnja. Ko sem bila na koncu študija, so mi po neprijetni bolečini v trebuhu ugotovili, da imam levkemijo (KML). Takrat je bila to smrtna bolezen, zlasti če so jo odkrili v akutni fazi in niso našli primernega darovalca kostnega mozga ali pa poseg ni bil uspešen. Zdravniki so mi pripisali le še nekaj let življenja," je za omenjeno revijo povedala Fajonova in dodala, da je bolezen premagala z veliko mero optimizma in boja. V obdobju, ko je bila telesno najšibkejša, se je celo prvič povzpela na Triglav.

"Nisem se vdala v usodo, nasprotno, delala sem vse, kar me je veselilo. Polno sem se zaposlila, dokazovala sem, da zmorem več kot drugi. Bila sem izredno trmasta, in to se mi pozna še danes," je povedala in izdala, da jo je bolezen zelo zaznamovala: "Gotovo me je preizkušnja močno spremenila, a obenem tudi utrdila. Danes rada rečem, da bi bil svet boljši, če bi vsak prestal tako borbo in seveda iz nje izšel močnejši."

Tanjina bolezen je na srečo že nekaj let v popolnem mirovanju, kljub temu pa je poslanka še danes redna obiskovalka hematološkega oddelka ljubljanske poliklinike.

Komentarjev 2
  • saramara 12:23 09.maj 2013.

    Ce je njena bolezen v mirovanju, to pomeni, da je se vedno tam. Sicer ona zivi dalje, ampak to ne pomeni, da je ozdravela. Moja sorodnica ima isto obliko krvnega raka in njej tudi stanje miruje ze skoraj 8 let. ...prikaži več Tanji pa vso sreco!

  • alfredo 18:35 08.maj 2013.

    Super novica in Bog ji daj zdravja še naprej! Ampak ni treba pisat da je PRILJUBLJENA evropska poslanka. Od kod vam to?