Magazin > Film & Glasba & TV
135 ogledov

Tanja Ribič ob glavno vlogo v muzikalu

Tanja Ribič Boštjan Tacol
Igralki Tanji Ribič je bila ponujena glavna vloga v muzikalu, vendar je zaradi nesoglasja z režiserjem od nje odstopila.

V Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) so premierno predstavili muzikal Ženske na robu živčnega zloma, ki ga režira Diego de Brea. Zataknilo pa se je pri vlogi glavne igralke Pepe. Prvotno bi jo morala zaigrati Tanja Ribič, vendar je kmalu med njo in režiserjem prišlo do nesoglasij, zato je slednji vlogo namenil igralki Viktoriji Bencik Emeršič.

"Vsakič, ko govorim o tem, se vrne bolečina"

"Najprej bi rada poudarila, da s to igralko nimam nič. Vlogo v tej predstavi ji od srca privoščim. Do alternacije (dva igralca skupaj vadita za eno vlogo, op. a.) in kasneje do mojega odstopa je prišlo zaradi nesoglasij z režiserjem. Vsakič, ko govorim o tem, se mi povrne bolečina. Lahko samo rečem, da sem zelo uživala, ko sem brala tekst in se mi je zdelo, da se pri tem ne more nič zgrešiti. Ko smo pričeli ustvarjati moj lik, pa se je zapletlo. Lahko bi navedla s prispodobo – če bi morala kot pianist odigrati celoten koncert, sem imela na razpolago samo dve tipki," je povedala Tanja in dodala, da režiserjevo videnje glavne vloge ni bilo takšno, kakršnega je videla sama.

Ni smela hoditi na vaje

Tanja zaradi vloge ni niti najmanj razočarana, saj je imela že veliko priložnosti, in upa, da jih bo imela še naprej. Je pa razočarana, da je prišlo do vsega tega in da so se stvari tako odvile. Nazadnje si celo ni smela ogledati vaj. "To je dogodek brez primere. Predvsem se ne spomnim, da bi kdaj komu, ki naj bi delal alternacijo, prepovedali ogled vaj," je še povedala. Predstavo si je lahko ogledala šele na zadnji vaji pred uradno predstavo pred občinstvom.

"Besede igralca se ne sliši"

Na režiserjevo osebnost so jo opozorili že pred vajami. "Je zelo specifičen, na kar so me opozarjali. Moje mnenje je, da je nadarjen, naredil je nekaj krasnih predstav, vendar nekaterim neki žanr bolj leži kot drug," je vse, kar je Ribičeva želela komentirati o režiserju, s katerim je sodelovala prvič.

"Sodelovala sem z veliko režiserji, s katerimi so bili odnosi zelo različni, vendar do tako ekstremne situacije, kot je bila ta, ni nikoli prišlo. Igralčeva beseda proti režiserjevi v Sloveniji ne pomeni nič. Besede igralca se ne sliši," je še povedala Tanja.

Za komentar smo se obrnili tudi na režiserja muzikala, ki mu kritike niso najbolj naklonjene, vendar se ta na naše klice ni odzval.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 13:25 17.februar 2014.

    Pač tale Španec ni delil tvojega "Đurotovega" mišljenja o načinu predstavitve tvoje vloge !

  • Oseba_ 10:26 14.maj 2013.

    tanja, misliš, da znaš igrat ?

  • neobremenjen 08:56 14.maj 2013.

    najjraje mam to, kako kvazipoznavalci zavijejo svojo fovsijo. :DDD Dejstvo je, da ma zenska jajca.