Magazin > VIP
23 ogledov

Tarantino obtožen nepotizma

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Režiser Quentin Tarantino se je tokrat znašel v središču pozornosti zaradi govoric, da naj bi na preteklem beneškem filmskem festivalu kot predsednik žirije največ nagrad dodelil svojim prijateljem.

Ker so nagrade letošnjega beneškega filmskega festivala večinoma pobrali Tarantinovi prijatelji, med njimi tudi njegov mentor in nekdanje dekle Sofia Coppola, so 47-letnega režiserja obtožili nepotizma.

 

So obtožbe upravičene?

Sofia je prejela zlatega leva za film Somewhere (Nekje), Tarantinov dolgoletni prijatelj Alex de la Iglesia pa je dobil dva kipca, med njima tudi nagrado za režijo filma Balada Triste de Trompeta (Žalostna balada o trobenti).

 

Mnogim kritikom se je zdelo sporno tudi to, da je nagrado za najboljšega igralca prejel Vincent Gallo, ki v filmu Essential Killing (Osnovno ubijanje) ni spregovoril niti besede. Tarantinov mentor Monte Hellman pa je osvojil posebno nagrado žirije za film Road to Nowhere.

 

"Prijatelj je vaš sovražnik"

Ob teh obtožbah se je seveda oglasil sam Tarantino, ki pravi, da osebna poznanstva niso vplivala na podelitev nagrad. "Že davno sem se naučil, kako se podeljujejo festivalske nagrade. Na Sundanceu leta 1992 mi je mentor dejal, da so prijatelji v žiriji vaši največji sovražniki. Zato tovrstne govorice nikakor ne držijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.