Magazin > VIP
5253 ogledov

Te hollywoodske skrivnosti so še vedno nepojasnjene

Elizabeth Short WP:NFCC#4
Sumljivi umori, samomori in izginotja v Hollywoodu.

Smrt igralke Elizabeth Short
Igralka Elizabeth Short, ki so ji posthumno nadeli vzdevek Črna dalija, je dočakala le 23 let. Njene posmrtne ostanke je na zapuščenem parkirišču našla neka ženska, ki je bila na sprehodu s svojo 3-letno hčerko. Short je morilec slekel in njeno truplo prerezal na pol. V njej ni bilo kapljice krvi … Storilec pa ni izmaličil le njenega telesa, ampak tudi njen obraz. Z nožem je naredil zarezi, ki sta segali od kotičkov ust do ušes.

Kmalu po začetku preiskave se je oglasilo kar 60 oseb, večinoma moških, ki so umor priznali, od takrat pa skupaj že več kot 500 ljudi. Za njeno smrt nihče odgovarjal, so pa njeno zgodbo pograbili številni avtorji in tudi hollywoodski producenti. Veliko je bilo tudi govoric. Med drugim se je namigovalo, da je bil Elizabeth lezbijka, govorilo pa se je tudi, da se je ukvarjala s prostitucijo in da je imela prirojeno napako - gonadno disgenezo (nezadosten razvoj spolnih organov). 

Zastrupitev Thelme Todd

Thelma Todd | Avtor: Profimedia Profimedia

Todd je zaslovela v 20. in 30. letih prejšnjega stoletja. Med njenimi najbolj znanimi filmi je Money Business. 16. 12. 1935 so jo našli mrtvo v njenem avtomobilu. Zanjo naj bi bila usodna zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Policija je takrat povedala, da gre za nesrečo ali samomor, mnogi pa so prepričani, da je bil Thelma umorjena, saj je mrliški oglednik na njenem vratu našel modrice, imela pa naj bi tudi zlomljen nos in rebra. Tistega usodnega večera je bila igralka na neki zabavi, na kateri naj bi se sprla s svojim nekdanjim možem Patom DiCiccom, obstajajo pa tudi poročila, da je njen ljubimec, režiser Roland West, ni spustil v hišo, zaradi česar je ostala v toplem avtomobilu in se po nesreči zastrupila.

Nenavadna smrt Virginie Rappe

Virginia Rappe | Avtor: Profimedia Profimedia

Rappe je umrla pri 26. letih, in sicer zaradi počenega mehurja in  sekundarnega peritonitis. Njena smrt je v Hollywoodu sprožila velik škandal. Štiri dni pred tragičnim dogodkom naj bi igralko posilil zvezdnik Roscoe "Fatty" Arbuckle in ji zadal hude notranje poškodbe. Igralcu so sodili, a je bil na koncu oproščen. Njegova kariera pa si od škandala nikoli več ni opomogla.

Supermanova smrt

George Reeves | Avtor: Profimedia Profimedia

George Reeves je najbolj znan po vlogi Supermana. Umrl je leta 1959, in sicer zaradi strelne rane. V času njegove smrti je bilo v hiši veliko ljudi, med drugim tudi njegova zaročenka Leonore Lemmon. Nenavadno pri njegovi smrti, šlo naj bi za samomor, je bilo to, da gostje v hiši po tem, ko so slišali strel, niso takoj poklicali policije. Četudi se je govorilo, da je bil Reeves depresiven, mnogi ne verjamejo, da si je sodil sam. 

Izginotje Jean Spangler

Jean Spangler | Avtor: WP:NFCC#4 WP:NFCC#4

26-letna Jean Spangler je bila igralka, manekenka in plesalka. Izginila je 7. oktobra 1949. Svoj dom je zapustila ob petih popoldne in svoji svakinji rekla, da se bo pred nočnim snemanjem dobila z bivšim partnerjem. Ko se naslednji dan ni vrnila domov, so poklicali policijo. Čez dva dni je policija v parku našla igralkino torbico z nedokončanim pismom. Naslovljeno je bilo na moškega po imenu Kirk. “Ne morem več čakati, grem k dr. Scottu. Tako bo najbolje, dokler ni mame,” je pisalo. Jean naj bi bila v času svojega izginotja noseča. Otroka menda ni želela obdržati, a so bili splavi v tistem času prepovedani. Njena družina je sicer povedala, da ne poznajo nikogar po imenu Kirk in da jim tudi ni znano, kdo je dr. Scott. Ameriškim oblastem njenega primera še vedno ni uspelo razvozlati.

Umor Williama Desmonda Taylorja
Režiserja so našli mrtvega v njegovem bungalovu 2. februarja 1922. okoli njegovega trupla se je zbralo veliko radovednežev, eden od njih se je predstavil kot zdravnik in posmrtne ostanke pregledal. Po njegovih besedah naj bi Taylor umrl zaradi krvavitve v želodcu. Ta domnevni zdravnik je nato za vedno izginil. Taylor je umrl zaradi strelne rane v hrbet. Pri sebi je imel veliko gotovine in tudi diamantni prstan, zato je policija izključila rop. Morilca nikoli niso našli. 

Umor Johnnyja Stompanata

lana turner | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 1957 je Stompanato začel razmerje z Lano Turner. Njuna zveza je bila polna nasilja. Leto dni pozneje je bil Stompanato mrtev. Zabodla ga je hčerka Lane Turner, ki je povedala, da je branila svojo mamo, ki naj bi jo Stompanato napadel. Igralkina hčerka je bila oproščena vseh obtožb, mnogi pa pravijo, da je nasilneža ubila Turnerjeva..

Smrt Jamesa Deana

James Dean | Avtor: Profimedia Profimedia

James Dean je umrl v prometni nesreči. V križišču se je s porschejem zaletel v avto Donalda Turnupseeda in utrpel hude poškodbe. Mnogi menijo, da je Dean še vedno živ in da je svojo smrt le zaigral, saj naj bi se nesreča zgodila pri zelo majhni hitrosti.

 


 
 

Komentarjev 2
  • eva12 22:10 12.januar 2019.

    Ja, Janez, tako je bilo včasih, ko so žensko še smatrali kot lastnino moškega. Ne vem, zakaj drugače bi svojilni zaimek uporabljali samo pri ženski...

  • Janez_53 11:07 12.januar 2019.

    Avtorica članka Ir.K., žensk običajno ne nazivamo s priimki, če pa že, se uporabi končnica -ova, -jeva ali podobno. Tako so nas vsaj učili v osnovni šoli.