Magazin > VIP
1888 ogledov

Tega moškega danes Britanci sovražijo

martin bashir Profimedia
Lagal je princesi ljudskih src.

Lanskega novembra je BBC napovedal interno preiskavo, ker naj bi njihov novinar leta 1995 z nečednimi prijemi princeso Diano prepričal v intervju za program Panorama.

Sedaj so znani izsledki. Ugotovljeno je bilo, da BBC "ni izpolnil visokih standardov integritete in preglednosti“ in da je Bashir res ponaredil dokumente, da bi princeso prepričal v pogovor.

Diani je pokazal ponarejene bančne izpiske, ki naj bi dokazovali, da so člani dvora za informacije o njej od medijev dobili denar. 

Poleg tega se ji zlagal, da so ji v palači prisluškovali in na njen avtomobil namestili sledilno napravo, in ji pokazal ponarejen dokaz, da je imela varuška princa Williama in princa Harryja, Tiggy Legge-Bourke, splav. Zanosila naj bi s Charlesom.
 Princesa mu je vse verjela in pristala na intervju.

princesa diana | Avtor: Profimedia Profimedia


Bashir in BBC sta se že opravičila Dianinima sinovoma in princu Charlesu ter tudi princesinemu bratu. Vrnili bodo tudi vse nagrade, ki jih je intervju prejel, vključno z bafto. 

William se je na izsledke preiskave že odzval. Pravi, da so prijemi, s katerimi so njegovo mamo prepričali v intervju, znatno vplivali na to, kaj je povedala pred kamero. "Intervju je poslabšal odnos med mojima staršema in škodil tudi številnim drugim,“ meni William, ki ga žalosti, da je BBC s svojim ravnanjem povečal Dianin strah, paranojo in potrebo po izolaciji, in da lady Di nikoli ne bo izvedela, da je bila prevarana.

Intervju, ki je zamajal temelje britanske monarhije, si je leta 1995 ogledalo več kot 23 milijonov ljudi. 

martin bashir | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1