Magazin > VIP
65 ogledov

Teja iz Gostilne ima hude zdravstvene težave

Tejani, Tejani Kitch'n, Teja Perjet, Jani Jugovic Jana Šnuderl
Potem ko je imela težave z ušesom in nogo, Tejo Perjet iz šova Gostilna išče šefa pestijo hude težave z očmi.

Slavna kuharska mojstrica Teja Perjet je imela kmalu po končanem šovu Gostilna išče šefa zdravstvene težave – v ušesih je čutila vibracije, drevenela ji je noga –, trenutno pa ima hude težave z očmi.

"Je kar hudo. Diagnozo (keratokonus, op. a.) imam že dolgo postavljeno. So obdobja, ko je zelo slabo, in trenutno je takšno obdobje. Zdravniki ne vedo, ali gre za alergijo ali kaj podobnega. Ves čas me oči srbijo, v njih me 'žoka', ne morem nositi leč, z očali pa vidim zelo slabo. Če je tema, vidim zelo slabo," nam je zaupala in dodala, da slabo vidi že od sedmega razreda in ima zelo visoko dioptrijo.

Ker se težave pojavijo kadarkoli in tako niso povezane z letnimi časi, Teja predvideva, da je za izcedke iz oči in močno srbenje kriv stres. "Ko so bila izpitna obdobja, je bilo enako hudo. Trenutno se mi veliko dogaja in sem pod stresom. Pri meni so očitno žarišča – ko se ena stvar pozdravi, drugje ven udari. Menim, da je to psiha," je dejala.

Teja je poiskala pomoč pri več zdravnikih, po pomoč pa se je zatekla tudi k alternativni medicini, vendar neuspešno. Sama je prepričana, da bi ji en mesec na morju popolnoma odpravil težave. "Lahko grem samo na morje, se sprostim in bo na morskem zraku bolje. Poskusila sem jogo in meditacijo, a to ni zame. V osnovi sem 'živec', rada imam, da se mi dogaja, in to pride zraven. Če pustim oči pri miru, je dobro. Ko me začne srbeti, pa si jih mencam in praskam in je vse še huje – pojavijo se izcedki, oči so čisto zabuhle in sem kot ena čebela. Nimam časa, da bi si v oči dajala kapljice ali nanje kakšne obkladke. Nimam časa za mirovanje," je še povedala.

A ker imata z Janijem veliko dela s svojimi novimi projekti, bosta na zaslužen dopust lahko odšla šele oktobra, pa še to samo za nekaj dni.

Komentarjev 1
  • razumnik 11:32 02.september 2013.

    "Slavna kuharska mojstrica Teja Perjet..." hahaha pa vi ste hilarious :DGlede težav z očmi, pa priporočam kakšno shujševalno kuro.