Magazin > VIP
120 ogledov

Teja kihnila in nalomila rebro

Teja Perjet Žurnal24 main
Teja Perjet je pristala pri zdravniku z nalomljenim rebrom.

"Malo mi je počilo rebro, ampak smo to že uredili. Ni bilo nič hujšega," nam je zaupala Teja Perjet. Do poškodbe je prišlo po treningu na fitnesu. "V bistvu sem se najprej 'forsirala' na fitnesu, potem pa sem to 'dokončala' doma, ko sem močno kihnila in se je rebro nalomilo."

Zdravnik ji je pojasnil, da se lahko kaj takega pojavi tudi pri močnem kašljanju. Teja je poudarila, da že normalno deluje. Okrevanje naj bi sicer trajalo približno šest tednov, a je odvisno tudi od tega, kako visok prag bolečine ima posameznik. "Jaz sem imela vmes še operacijo v Zagrebu in sem imela protibolečinske tablete, tako da dva tedna sploh nisem vedela, da imam nalomljeno rebro," je dejala.

Teja kljub nalomljenemu rebru pridno trenira, kolikor ji telo dovoljuje. V treh mesecih, od kar je začela s treningi pod budnim očesom trenerja, so vidni prvi rezultati na njeni postavi. "Kilogrami mi stojijo, oblečem pa lahko tudi tiste obleke, ki so mi bile prav pred desetimi leti," je opisala svojo preobrazbo. "Največji uspeh pa je to, da jem isto kot prej, ali še več. To mi največ pomeni."

Kot je dejala, je v preteklosti večkrat poskusila z redno vadbo, a je to nikoli ni zares povleklo. Ko se je odločila za sodelovanje s trenerjem Gašperjem, pa se je njen odnos spremenil. "Mislila sem, da tega nikoli v življenju ne bom počela, ampak mi prav manjka. Očitno je res nekaj na temu, da imaš trenerja, ki te vpelje v vaje, ki tebi in tvojemu telesu najbolj ustrezajo. Poleg tega pa te redno spremlja in točno ve, kje napreduješ in ti prilagaja treninge."

Komentarjev 6
  • radsemastimzmesom 15:19 10.september 2014.

    Jani jo je natabanal. To je glavni razlog. Pomoje, bi mogli pristojni organi (sociala, policija, tožilstvo) preiskati malo bolj natančno dogodek.

  • wingspan15 12:23 09.september 2014.

    V svojem življenju sem veliko hodila tudi v fitnes, pa še občasno hodim in se rekreiram. Še nikoli pa nisem slišala, da bi nekdo po treningu fajn kihnil in si zlomil rebro. To je pa res svojevrsten primer.

  • tralala 10:30 09.september 2014.

    Špela Močnik, Janez Janša, Teja Perjet, Katarina Benček......to je domet tega 'portala'.