Magazin > VIP
24 ogledov

Temačne skrivnosti "varušk" slavnih

Lindsay Lohan FameFlynet
Spremljevalci, ki med drugim ohranjajo in nadzorujejo treznost zvezdnikov, so dobro plačani, a vendar igranje varuške ni tako glamurozno, kot se zdi.

Kemični specialist za odvisnost, zaposlen pri družbi za zdravljenje odvisnosti, je razkril nekatere temačne skrivnosti tega opevanega poklica.

"Poklic treznega spremljevalca je pogosto napačno razumljen, saj ga ljudje enačijo z varuško, vendar je v resnici veliko kompleksnejši," je za The Hollywood Reporter razkril vir, ki želi ostati anonimen. "Naše delo je razpeto med opravljanje nalog osebnega pomočnika in spremljevalca. Naš odnos z zvezdniki pa spominja na prijateljstvo, čeprav je pri delu pomembno ohraniti profesionalnost. Strankam tako pomagamo pri odvračanju od različnih substanc, prav tako pa jim nudimo tudi čustveno oporo, zjutraj jih zbujamo, opominjamo pri jemanju zdravil in jih vključujemo v različne podporne skupine," dodaja neimenovani vir.

Čeprav za svoje delo prejemajo solidno plačilo, v službi pogosto prekoračijo svoj delovni čas, saj morajo biti svojim strankam vseskozi na voljo.

Med delovnimi nalogami tudi ohranjanje treznosti strank

"Z zvezdniki si delimo spalnico, jih čakamo pred kopalnico in z njimi hodimo na vse dnevne obveznosti in sestanke," je povedal vir.

Občasno je spremljevalčeva naloga vezana tudi na ohranjanje treznosti njihove stranke. Znani pa so tudi primeri, ko so si njihove stranke poskušale narediti samomor. "Če čutimo, da je zdravje naše stranke ogroženo, smo na preži ves čas, vse dokler nismo prepričani, da je situacija pod nadzorom," še dodaja neimenovani vir.

Kljub temu, da je poklic spremljevalca zahteven, pa ima tudi svoje prednosti, kot je denimo brezplačen ogled koncerta iz zaodrja ali pa potovanja na različne kraje sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.