Magazin > VIP
85 ogledov

Thorpe prvič uradno priznal, da je gej

Ian Thorpe EPA
Ian Thorpe, eden največjih olimpijonikov vseh časov, bo po letih zanikanj priznal svojo pravo spolno usmerjenost.

Avstralski plavalec Ian Thorpe je o svoji spolni naravnanosti spregovoril v intervjuju, ki ga bodo na avstralskem Channel Ten predvajali v nedeljo zvečer po lokalnem času.

Kot poroča Sydney Morning Herald, je tako že znano, da je "Thorpedo", kot so zaradi izjemne hitrosti v vodi poimenovali danes 31-letnega Thorpa, v pogovoru z znamenitim britanskim televizijcem Michaelom Parkinsonom priznal, da je nagnjenj k ljubezni do moških. 

Thorpe, ki si je premor od aktivnega plavanja na vrhuncu slave vzel pri komaj 24 letih, v drugo in dokončno pa se je upokojil leta 2012 po neuspelem poskusu nastopa na olimpijskih igrah v Londonu, je istega leta v svoji avtobiografiji zapisal, da so ugibanja javnosti o njegovi spolni usmerjenosti zanj zelo boleča. A s tem je le še podžgal govorice. Leta 2007 je sicer namignil, da je bil v razmerju s plavalko Amando Beard, a so v njenem krogu to kasneje zanikali in odnos opisali zgolj za prijateljskega. 

Ob vprašanju se je vznemiril

Pred intervjujem je Thorpe Parkinsonu po besedah slednjega obljubil, da bo odgovoril na čisto vsako vprašanje, v reklamnem spotu za nedeljski intervju pa je prikazano, da ga je Parkinson povprašal o njegovi spolni usmerjenosti, nakar se spot konča z bližnjim posnetkom vidno vznemirjenega Thorpa. A ugibanj bo očitno po jutrišnjem intervjuju uradno konec.

Thorpe je pred kratkim preživel čustveno in fizično izjemno naporno obdobje, saj je zaradi komplikacij po operaciji rame obstajala nevarnost, da mu bodo morali zdravniki odrezati roko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.