Magazin > VIP
30 ogledov

Tina je humanitarka in darovalka

Stereotipi o misicah jo zelo motijo. Žurnal24 main
Nekdanja misica Tina Gaber se bo vpisala v register darovalcev krvi. Svoje znance vestno obvešča o pomoči živalim in ljudem, ne prenese pa stereotipov o misicah.
"Zamislite si, da imate otročka, ki potrebuje kostni mozeg, vi mu ga ne morete dati, hkrati pa je okoli vas toliko ljudi, da bi se morda našel kdo primeren. Tudi sama se bom zelo kmalu vpisala v register, ker bom spet darovala kri," razlaga Tina, ki se je odločila spodbujati ljudi, da se vpišejo v register darovalcev kostnega mozga in krvi. Prepričana je namreč, da s tem veliko naredimo, v prihodnosti bo morda kdo izmed nas kaj od tega potreboval, register darovalcev pa k temu veliko pripomore.

Pomoč tudi prek interneta
Sicer pa punca poskuša ljudem in živalim pomagati tudi na sodobnejši način. Vsak dan namreč dobi veliko elektronske pošte, med drugim je tudi nekaj take, v kateri prosijo za pomoč. "Dobro sem se pozanimala, kateri maili so resnični in imajo svoj učinek, če jih pošlješ naprej, nekaj pa je tudi takih, ki jih nikoli ne posredujem naprej. Ne prenašam pa verižnih pisem, teh nikoli ne pošljem naprej," pravi temnolaska.

Dobrodelnost ji je pri srcu
Kljub vsemu pa Tina ne mara stereotipov o misicah in njihovi dobrosrčnosti. "Stereotip misic, ki bi rade rešile svet, po mojem mnenju izhaja iz Amerike. Ob tem si predstavljam lepotičko, ki maha z odra in sanja o miru na svetu. Koliko dobrodelnosti dejansko naredijo, ne vem. Osebno lahko rečem, da sem sama pomagala pri mnogih dobrodelnih akcijah, od zmage naprej sem veliko stvari naredila brez plačila. Ampak to me izjemno veseli, od nekdaj sem rada pomagala, zaradi občutka samega," dodaja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.