Magazin > VIP
12907 ogledov

Tina Vrbnjak (Gospod profesor) priznala, da se je zaljubila že takoj na začetku

Tina Vrbnjak Aleš-Rod
Pravi, da je šlo za neke vrste filmsko zaljubljenost.

Tino Vrbnjak je širša javnost spoznala v vlogi profesorice slovenščine, kot profesorico Klavdijo, v seriji Gospod profesor. S profesorjem Samom, ki ga igra Jure Henigman, v nanizanki gojita drug do drugega obojestransko privlačnost, čeprav to nerada priznata. Tina je za zurnal24.si razkrila, kako se je počutila v šolskih dneh ter tudi to, kdaj in v koga se je takrat zaljubila.

V kakšnem spominu vam je ostal čas na osnovnošolske dni?

Osnovno šolo sem obiskovala v Selnici ob Dravi in lahko rečem, da imam na to obdobje lepe spomine, sploh na sošolce in razredničarko. Seveda pa brez občutkov negotovosti, izključenosti in zmedenosti ob spopadanju s puberteto ni šlo.

Šolanje ste po zaključku osnovne šole nadaljevali v Mariboru, je bil prehod iz osnovne šole v srednjo ter sprememba okolja za vas stresen?

Ko sem odšla v II. Gimnazijo Maribor, je bil prehod kar težek. Tako v osnovni šoli kot srednji sem bila zelo pridna učenka, tudi mama in oče sta se veliko ukvarjala z menoj in s celotnim učnim procesom. A v srednji šoli je bilo več snovi, vse skupaj je bilo bolj kompleksno in na začetku mi je uspeh kar padel. Potrebovala sem približno pol leta, da sem se nekako pobrala in osvojila vso zahtevano snov. Največ težav so mi povzročali predmeti, kot so matematika, fizika in kemija.

Ste imeli takrat težave s sovrstniki?

Nisem imela težav. Srečo sem imela tudi iz tega vidika, da sva se z najboljšo prijateljico obe vpisali na gimnazijo ter kasneje pristali tudi v istem razredu in bili sošolki. Tudi s preostalimi sem imela dobre odnose. Še zdaj se večkrat slišimo, a žal na skupna srečanja zaradi delovnih obveznosti ne uspem priti. Zaradi tega mi je resnično žal, da se ne vidimo.

Kasneje ste zamenjali razred in spoznali še več sovrstnikov, mar ne?

Res je, v tretjem letniku sem zamenjala razred, saj sem se odločila, da grem na mednarodno maturo. Za to sem se odločila predvsem zaradi tega, da sem imela več obšolskih dejavnosti. Takrat sem ponovno dobila kar nekaj novih sošolcev, ki so bili iz različnih republik bivše Jugoslavije. Zelo lepo smo se razumeli.

Kateri predmet vam je bil najbolj pri srcu in kateri najmanj?

V prvem in drugem letniku srednje šole je bila to zgodovina zaradi profesorja, ki je bil res odličen, kasneje pa psihologija. Najtežje mi je bilo pri učnih urah matematike.

V adolescenci je zelo pestro dogajanje tudi na čustvenem področju. Ste bili kdaj nesrečno zaljubljeni?

Že takoj v prvem letniku sem se zaljubila v nekega starejšega dijaka, ki sploh ni vedel, da sem se vanj zaljubila in verjetno še zdaj ne ve, da sem bila vanj zaljubljena (smeh). Lahko bi rekli, da je bila neke vrste filmska zaljubljenost. Postaviš si neki ideal in potem čakaš in gledaš, a se ne upaš niti približati. Trajalo je toliko časa, dokler se nisem zaljubila v drugega (smeh).

Naj se za konec dotaknemo še malo serije Gospod profesor. V njej igrate profesorico Klavdijo. Katero vlogo bi raje igrali, če bi lahko izbirali Sama ali Klavdijo?

Želela bi si morda, da bi tudi lik Klavdije v predlogi vseboval nekatere poteze, ki jih v mainstream produkcijah pripisujejo večinoma moškim vlogam oziroma, ki jih v tem primeru nosi v glavnem Samo. Da ne bi bil vedno moški lik tisti, ki "vleče" naprej, ki ima ideje, se spomni nekaj novega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.