Magazin > VIP
2232 ogledov

To danes počne Aleksander Mežek

Aleksander Mežek osebni arhiv
Po krajšem zatišju je ponovno na glasbene odre stopil tudi legendarni Aleksander Mežek.

Le kdo ne pozna njegove priredbe pesmi Johna Denverja Country Road oziroma po Aleksandru Mežku, Siva pot. Po tem, ko je vrsto let živel v Veliki Britaniji in je v Slovenijo zahajal na obisk k svoji mami, je zdaj že kar nakaj časa doma, v Sloveniji.

V zadnjem času je tudi njegovo pojavljanje na glasbenih odrih pogostejše. Rad nastopi na dobrodelnih koncertih in ravno pred kratkim je nastopil na enem izmed njih, na dobrodelnem koncertu za Kenijo. Ker mu družbo na odru večkrat delajo tudi gostje iz tujine, veliko časa preživi z njimi ter jim ob tej priložnosti razkaže lepote naše male dežele. Kmalu bo nastopil tudi na brezplačnem koncertu v enem izmed ljubljanskih nakupovalnih središč, kjer mu bo družbo delal gost, Gregor Strasbergar. 17. septembra se bo v Karnju pridružil prav tako legendarnemu slovenskemu glasbeniku Andreju Šifrerju, na gradu Khislstein, kjer bo Aleksander zasedel mesto gosta. 

"Čas korone je bil res neugoden za vse tiste, ki za svoje delo potrebujemo oder in publiko. V časih trajanja zapor in karanten sem večinoma virtualno sodeloval s šolami, kulturnimi društvi in tistimi, ki so želeli kakšen prispevek. V časih sprostitev pa sem gostoval v Velenju, Kranjski Gori, v Železnikih, na Lavrici kot gost šolskega orkestra, v Celovcu ob dnevu državnost, v OŠ Žirovnica na dobrodelnem koncertu, v Karmeličanskem samostanu Sora, na letnem srečanju evropske Fair Play zveze na Dunaju in morda še kje. Najbolj pa sem vesel, da smo skupaj z zavodom za Turizem in kulturo Žirovnica, koroni navkljub, uspešno speljali letos že deveti vsakoletni koncert z gosti v Prešernovi Vrbi. Skupaj z mano na tem prizorišču gostujejo tudi priznani slovenski glasbeniki in ustvarjalci. V zadnjem času lahko rečem, da sem resnično polno zaseden. Poleg gostovanj in koncertov imam tudi goste, ki se jim moram posvečati, zato mi kar malo zmanjka časa za preostalo," je povedal za zurnal24.si. 

Posamezne video posnetke z omenjenih koncertov si lahko ogledate tudi na Mežkovi YouTube strani.     

 

Aleksander Mežek in Gregor Strasbergar | Avtor: osebni arhiv osebni arhiv

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.