Magazin > VIP
15177 ogledov

To je Bernardo Marolt takrat stalo naslova miss sveta

Bernarda Marovt Instagram
Ste vedeli?

Legendarna slovenska manekenka Bernarda Marovt je bila v svojih časih proglašena za najlepšo missico, kar jih je Jugoslavija kadarkoli imela. Na izboru za miss Jugoslavije je v Zagrebu zmagala leta 1982, od koder so jo poslali v London na izbor za miss sveta, a so jo tam zaradi te njene poteze diskvalificirali. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bernie Marovt (@berniemarovt)

Bernarda je namreč za takratno revijo Start, katere priljubljenost in teme so bile primerljive z današnjim Playboyem, posnela letni koledar za leto 1982. Preden je srečo poskusila na izboru za miss sveta, je bila tako miss "Penthousa", na izboru za najlepšo na svetu pa so jo diskvalificirali ravno zaradi na pol golih fotografij v Startu, piše srbski Blitz, ki še dodaja, da je Bernarda v svojih najboljših letih zaslužila slabe tri tisočake dnevno. Bila je proglašena za Top model Italije in Evrope, famozni Startov koledar z njenimi fotografijami pa so takrat prodali v neverjetnih 350.000 izvodih. 

Bernarda je danes stara 58 let in še vedno videti čudovito. Še vedno dela kot model in snema oglase. Živi tako v Sloveniji, kot v Italiji, kjer ima v Milanu svojo modno agencijo. 

Komentarjev 1
  • Mrazek 20:36 15.marec 2021.

    Še sedaj je fejst ženska.

Sorodne novice