Magazin > VIP
6148 ogledov

To je kraljico prizadelo bolj, kot je dala slutiti

kraljica elizabeta ii Profimedia
Britanska kraljica je že od nekdaj dobra igralka ...

Britanska kraljica Elizabeta II. je bila 73 let poročena z ljubeznijo svojega življenja - princem Philipom. Čeprav je njuna jadrnica kdaj pa kdaj zašla v nemirne vode, sta vedno našla pot nazaj v miren pristan. Vez med njima je bila globoka in močna, četudi sta si bila po značaju različna.

Njuni trije otroci pa pri izbiri partnerja niso imeli srečne roke. Charles, Andrew in Anne imajo za seboj propadli zakon, kar je kraljico po besedah poznavalcev razmer na dvoru močno prizadelo, kar vedo le redki. S svojimi čustvi se je borila za zaprtimi vrati, poroča People. "Prizadelo jo je bolj, kot je priznala," je v novi biografiji razkril pisatelj Robert Hardman. Avtor knjige "Queen of Our Times: The Life of Queen Elizabeth II.", ki bo izšla aprila, piše, da je kraljica pogovore o ločitvah njenih treh najstarejših otrok na zunaj prenašala stoično, v resnici pa so jo močno vznemirjali.

Neki nekdanji sodelavec kraljice naj bi jo poskušal celo pomiriti. "Povsod se dogaja. Ločitev postaja povsem običajna praksa." Njegove besede je niso pomirile ... "'Trije od štirih!' mu je odvrnila žalostno. Bolečine, ki jo je zaradi ločitev izkusila, ne smemo podcenjevati,"  poroča avtor.

Leto 1992 -  "annus horribilis"

Elizabeta je v govoru ob 40. obletnici svoje vladavine leto 1992 označila za "grozno leto". Zgodilo se je več stvari ... Požar je uničil del dvorca Windsor, marca sta Andrew in Sarah Ferguson razglasila konec svojega zakona, potem ko so v javnost prišle fotografije, na katerih se je vojvodinja ob bazenu zabavala z drugim, aprila se je končal ločitveni postopek princese Anne, junija pa je na prodajne police prišla knjiga Andrewa Mortona o princesi Diani, ki je očrnila kraljevo družino. Decembra je par javno povedal, da se razhaja ...

"Spominjam se le enega dneva, ko sem jo obiskal in ni vzkliknila: 'Ne, kaj še prihaja?'" je povedal njen nekdanji tiskovni predstavnik Charles Anson. "Ta tema je bila včasih neprijetna, a se je znašla," je še dodal in razkril, da se kraljica nikoli ni odzvala "jezno" in da je bila ves čas "absolutno stabilna".

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.