Magazin > VIP
32308 ogledov

Znano ime mladeniča, ki se je smrtno ponesrečil v ljubljanskem trampolin parku

Dunking Devils Anže Petkovšek Promocijski adrenalinski spektakel akrobatske skupine Dunking Devils na železniški postaji Ljubljana.
Izguba, ki je šokirala vse.

Po poročanju Radia 1, se je v soboto malo po 16. uri med treningom v ljubljanskem trampolin parku Woop! hudo ponesrečil, sinoči pa poškodbam podlegel, član slovenske svetovno znane akrobatske skupine Dunking Devils, Peter Kokalj. Komaj 22-letni Peter Kokalj je padel v jamo pod trampolinom.Takoj so mu priskočili na pomoč in ga oživljali ter poklicali reševalce. Pripeljan je bil v UKC, kjer se je do včeraj boril za življenje.

"Novica nas je izjemno pretresla, saj je bil drag član naše skupnosti. V mislih smo z njegovo družino in ji izrekamo iskreno sožalje," je sporočil Miran Razoršek, direktor Woop!. Kot je pojasnil, od sobote ves čas sodelujejo s kriminalisti, ki so preiskovali okoliščine nesreče. "Po do sedaj zbranih informacijah ne gre za kaznivo dejanje, saj je bila vsa infrastruktura in oprema v brezhibnem stanju," je dodal. Poudaril je, da je akrobat med izvajanjem zahtevnega akrobatskega elementa nesrečno pristal v gimnastični jami s penami, ki je posebej oblikovana in namenjena izvajanju tovrstnih skokov oziroma pristankov. "Gre za del športne infrastrukture, ki je del vseh bolje opremljenih gimnastičnih centrov in dvoran, namenjena pa je varnemu blaženju pristanka pri izvajanju zahtevnih akrobatskih elementov," je pojasnil. 

Peter je bil kljub mladosti že kar izkušen akrobat, ki se je prvih skokov naučil na popoldanskem krožku na mali prožni ponjavi, med Dunking Devilse pa je pristopil leta 2015, kot je decembra lani povedal za revijo Super znamka: 'Najbolj se počutim motivirano, ko vidim svoj napredek in napredek celotne ekipe."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.