Magazin > VIP
986 ogledov

To je nova Miss Universe Slovenije 2016

Barbara Strajnar
1/12
Samo Mervar
Miss Universe Slovenije 2016 je Lucija Potočnik.

V prestižnem hotelu Habakuk v Mariboru so danes okronali novo Miss Universe Slovenije. Laskavi naziv je osvojila 24-letna Lucija Potočnik, prva spremljevalka je postala Tanja Božič, druga pa Kaja Jokić.

Letošnjo finalno prireditev je že četrto leto vodila izkušena radijska in televizijska voditeljica Kaly Kolonič, nastopili pa so Jacques Houdek, Klemen Bunderla, Alex Volasko in Rebeka Dremelj.

Letošnja zmagovalka je kot glavno nagrado dobila štipendijo v vrednosti 20.000 evrov, in sicer za štiriletni študiji na prestižni zagrebški fakulteti za ekonomijo in management (ZŠEM), prvi univerzi na Hrvaškem, ki je postala prva AACSB akreditirana poslovna šola. S tem se fakulteta uvršča v top pet odstotkov najbolj kvalitetnih poslovnih šol na celem svetu. Poleg številnih potovanj v različne države bo Miss Universe Slovenije deležna tudi tritedenskih priprav v tujini na svetovnem izboru Miss Universe in možnosti sodelovanja z modno agencijo Vladis.

Finalistke letošnjega izbora je na dveh castingih izbrala strokovna komisija: Vladimir in Marija Kraljević, lastnika licence Miss Universe Hrvaške in Slovenije, Kaly Kolonič, voditeljica izbora in soorganizatorka ter lastnica Agencije Ekskluzivno, ki skrbi za odnose z javnostmi izbora Miss Universe Slovenije, aktualna Miss Universe Ana Haložan in fotograf Samo Mervar.

Lanskoletna miss je imela veliko smolo. Pred začetkom priprav je v ZDA namreč nesrečno padla, zaradi česar je bila za nekaj časa ohromljena polovica njenega obraza. Ana Haložan je svet kljub temu oziroma ravno zardi tega opozorila nase. O nesreči je spregovorila za Fox TV v New Yorku in tudi za CNN. Povabljena je bila v več različnih držav, kjer je med drugim spoznala znane osebnosti, med drugim tudi Ivano Trump, Gimmija Baldininija, Harrisona Forda … Obiskala je Trump Tower, kjer je preživela popoldne z Donaldovim sinom, v svojem mandatu pa je spoznala več županov in predsednikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.