Magazin > VIP
22104 ogledov

To je resnica o Kličkovi zlati medalji

vladimir kličko Profimedia
Kaj je res in kaj ni?

Pred nekaj dnevi je po spletu zaokrožila zgodbo o olimpijski medalji nekdanjega svetovnega prvaka v boksu, Vladimirja Klička, ki se sedaj ob bratu, županu Kijeva, kot član teritorialne obrambe bori proti Rusom.

Na Facebooku so na profilu, ki mu sledi več kot 800 tisoč ljudi, objavili, da je Kličko prodal svojo zlato olimpijsko medaljo, ki jo je osvojil v Atlanti leta 1996. "Vladimir Kličko je za ukrajinske otroke na dražbi prodal olimpijsko medaljo. Zanjo je dobil milijon dolarjev. Ko je kupec izvedel, čemu bo Kličko namenil denar, mu je medaljo takoj vrnil."

V komentarjih so uporabniki Facebooka namigovali, da se je ta dobrodelni dogodek zgodil letos, v času ruske invazije. Zgodbo je 10. marca povzel tudi avstralski Fox Sports.

Kaj je res in kaj ni?

Res je, da je Kličko v dobrodelne namene prodal svojo medaljo, a je to storil že leta 2012. "Medaljo sem prodal marca 2012 in ves denar, en milijon, je šel fundaciji Klitschko Brothers. Zavzemamo se za izobraževanje in šport, ki sta pomemben del življenja otrok."

Boxing Scene je poroča, da je kupec medaljo v znak spoštovanja res vrnil mlajšemu ob bratov Kličko.

Komentarjev 2
  • tomaz696 12:28 18.marec 2022.

    Pa kake majo,vec pa ni..lopovi

  • h4ck3r 09:25 18.marec 2022.

    Žurnal24...imate napako na tej strani, ker vam nalaga reklame neomejeno. Mogoče pa gre samo za kreativno cenzuriranje oz. onemogočanje komentarjev, brez blokiranja le teh. ;-)