Magazin > VIP
2667 ogledov

To pevec znane slovenske skupine skrbno skriva pred javnostjo

Batista Cadillac Katja Grobelnik
Z nami se je pogovarjal Urban Lutman, pevec skupine Batista Cadillac.

Vzpon glasbene skupine Batista Cadillac se je začel leta 2016, ko sta Urban Lutman in Matija Koritnik nastopila v šovu Slovenija ima talent in se s pesmijo Črta Slavka Ivančića prebila v finale. Šest let kasneje je skupina v razširjeni zasedbi glasbenikov pod okriljem glasbene agencije SonicTribe izdala svoj prvenec z naslovom Badista Cadillac, na katerem najdemo vrsto uspešnic, kot so Magnolije, Pust me do besede in Mim pravil.

Nedavno so združili moči s producentom Anžetom Kacafuro - Cazzafuro, ki je znan po sodelovanju z Zlatkom, s skupino Muff in s Senidah. Med njimi je na prednovoletni zabavi, kjer so se spoznali, preskočila iskrica in nastala je nova pesem z naslovom Ne manjka sanj, ki preseneča tako zvočno kot tudi aranžmajsko.

To nam je o novem sodelovanju povedal pevec Urban Lutman: 

Kako ste se odločili za sodelovanje s Cazzafuro, glede na to, da prihajate iz različnih glasbenih žanrov?

Mene je Cazzafura navdušil že, ko je sodeloval z Muffi in kasneje s Senidah. Sodelovanje z njim je bila vedno moja skrita želja, saj me je res navdušil kot producent. Potem pa se je to enostavno zgodilo, srečala sva se na prednovoletni zabavi in zame je bilo to prijetno presenečenje.

Je sodelovanje s Cazzafuro želja po drugačnih zvokih? Kakšnih?

Zagotovo. Oddaljili smo se namreč od arhaičnega, bendovskega “duha”, zapihal je svež veter v smeri nekih sintetičnih zvokov. Sicer bo še vedno to ostala Batista, a rahlo zmodernizirana. Odprti smo za vse.

Cazzafura je znan kot izvajalec, ustvarjalec zvokov in rim, producent. Je zaradi tega kaj lažje delati z njim?

To je zagotovo velika prednost. Delal je z ogromno glasbeniki, bendi in raperji, zato je zelo širok pri svojem ustvarjanju. 

Začeli ste brez založb, v domačih studiih, na talent šovih … Se zato lažje razumete, imate podoben način dela? Kako poteka kreativni proces?

Lahko bi se reklo, da imamo podoben način dela. Glede kreativnega procesa pa se še iščemo, meni je pomembno to, da smo se ujeli in da smo se odločili, da nadaljujemo sodelovanje.

Kaj je sporočilo skladbe Ne manjka sanj?

Skladba govori o enotnosti, da naj stopimo skupaj, ne glede na vse. Ostalo prepuščam poslušalcem, da si sami ustvarijo sliko. Skladba je šla v neko smer, ki ni čisto značilna za oba izvajalca, a lahko zagotovim, da ne bo ostalo samo pri tem žanru, ampak bomo šli tudi v širino.

Lahko poveste kakšno zabavno prigodo, ki se je zgodila med ustvarjanjem glasbe?

Meni je bilo zanimivo, da ko sva snemala vokale, sva jih posnela v eni uri. Bila sva zelo produktivna. Potem pa sva običajno še sedem, osem ali devet ur “visela” skupaj, raziskovala glasbo in zbirala ideje za stvari, ki se bodo odvijale v nadaljevanju … Preveč ne smem povedati (smeh) …

Skladbo lahko poslušate na spodnji povezavi. 

 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Pierre 10:29 16.maj 2024.

    Vino bianco cazzo stanco....