Magazin > VIP
15553 ogledov

To se je zgodilo z novinarjem, ki se je pošalil na račun španske princese

princesa leonor Profimedia
To šalo je obžaloval.

Bodoča španska kraljica, Leonor, je zamenjala šolo, kar je televizija RTVE primerjala s škandali oziroma usodo njenega dedka, kralja Juana Carlosa. "Leonor zapušča Španijo, tako kot jo je njen dedek,“ je kar tri minute pisalo na ekranu gledalcev. Tri minute predolgo … Novinar Bernat Barrachina, ki je bil odgovoren za ta napis, je izgubil službo, odgovorno urednico pa so premestili. 

Španska časnika El Mundo in La Razon sta televizijo zaradi načina poročanja o dogodku, ki je bil za 15-letno Leonor zelo pomemben, ostro obsodila, saj gre po njihovem mnenju za napad na monarhijo, ki se je v zadnjih letih soočala z velikimi težavami – največje je zakuhal Juan Carlos, ki sedaj živi v izgnanstvu v Savdski Arabiji. 

Vrhovno sodišče v Madridu je 8. junija lani uvedlo preiskavo proti nekdanjemu kralju zaradi domnevnih podkupnin, ki mu jih je plačala Savdska Arabija v okviru posla gradnje hitre železnice. Podobna preiskava poteka tudi v Švici. V središču preiskave je okoli 100 milijonov ameriških dolarjev, ki naj bi jih Savdska Arabija na skrivaj leta 2008 plačala  Juanu Carlosu na švicarski račun, potem ko je Španija dobila pogodbo za izgradnjo hitre železnice med Meko in Medino. Špansko sodišče skuša ugotoviti odgovornost nekdanjega kralja, vendar se lahko zaradi njegove imunitete osredotoči le na dejanja, ki jih je storil po abdikaciji.

Komentarjev 2
  • Steve_Fields 15:22 25.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Leon
    Leon 08:41 25.maj 2021.

    Prekletstvo kraljev ... Španci pod nadzorom inkvizicije .