Magazin > VIP
98 ogledov

To so bile Irwinove zadnje besede …

Steve Irwin EPA
Snemalec Justin Lyons je razkril zadnje besede slavnega lovca na krokodile Steva Irwina.

V pogovorni oddaji Studio Ten Sunday na avstralski televiziji je snemalec Justin Lyons, ki je 15 let spremljal Steva Irwina, razkril, kaj so bile zadnje besede slavnega lovca na krokodile. Kot je znano, je Irwina med potapljanjem na Velikem koralnem grebenu leta 2006 v prsni koš pičil skat. V slavnega voditelja in naravoslovca je po besedah snemalca zarezal "kot z nožem v maslo“, 44-letni Erwin pa je tik pred smrtjo rekel: "Umiram (I'm dying, op. a.)."

Na njunem zadnjem skupnem podvigu je Lyons slavnemu in neustrašnemu raziskovalcu predlagal, naj zaplava za skatom, sam pa bo poskušal narediti fotografijo živali, ki naj bi bila "po navadi zelo mirna". "A kar naenkrat se je skat znašel pred njim in ga začel zbadati s svojim repom," se spominja tragičnega dogodka. "Na stotine vbodov v samo nekaj sekundah."

Napad se je zgodil tako hitro, da ga Lyonsu ni uspelo sploh videti. "Obračal sem kamero, ko je skat odplaval stran. Nisem niti vedel, da je storil kaj škode. Dokler nisem obrnil kamere nazaj in videl Steva, kako stoji v veliki mlaki krvi. Takrat sem dojel, da je nekaj narobe. Nisem vedel, kako resna je poškodba. Nisem vedel, da mu je prebodel srce. Mislil sem, da mu je morda prebodel le pljuča in da je velika verjetnost, da ga rešimo."

Irwina je povlekel v čoln in mu poskušal pomagati. Eno uro ga je oživljal, a zaman. Močno je krvavel iz prsnega koša. "Mirno me je pogledal in rekel: 'Umiram.' In to je bilo zadnje, kar je rekel," je še povedal Lyons.

Za konec je dejal, da zadnjega posnetka iz spoštovanja do njegove družine ne bi nikoli objavil v javnosti. Dodal je še, da niti ni prepričan, ali obstaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.