Magazin > VIP
253 ogledov

Tofa toži kriminalec

Tone Fornezzi - Tof Žurnal24 main
Zaradi članka Damjan Puzavac, sicer pravnomočno obsojen zaradi umora, toži Toneta Fornezzija - Tofa.

"Puzavčeva odvetnica mi je očitala, da sem kršil novinarski kodeks, ker Damjana Puzavca nisem zaprosil, da bi mi dovolil objavo reportaže v Nedeljcu. Noro! Si predstavljate, da bi morali novinarji moledovati okoli kriminalcev, ali lahko kaj zapišemo o njihovih kazenskih dejanjih?" je sodno obravnavo, ki je bila minuli torek, komentiral Tone Fornezzi - Tof.

Tea Gaber, odvetniška pripravnica v pisarni, ki zagovarja Damjana Puzavca, pa pravi: "Tega mu nisem očitala.Vprašala sem ga, ali je pridobil odziv tožnika, preden je članek objavil."

Razžalila ga je reportaža

Puzavac je pravnomočno obsojen na 19 let zaradi umora, goljufije, zvodništva in nasilništva. Tofa in časopisno hišo Dnevnik pa toži zaradi žalitve, "ker smo po spektakularnem sojenju objavili reportažo o njegovem zvodniškem početju", razlaga Tof in dodaja: "Na sodišču sem bil kot priča; moral sem odgovarjati na vprašanja kriminalca, ki je bil ves čas v lisicah. Predvsem je hotel izvedeti, kje sem dobil podatke o njegovem kriminalnem početju, vendar vira seveda nisem izdal."

"Največkrat sem bil doslej na sodišču v bivši državi zaradi žaljenja oblasti in obrekovanja partijskih veljakov. Nikoli nisem bil zaprt, sem pa bil z eno nogo kar naprej na Povšetovi. Visok uradnik na takratnem ministrstvu za notranje zadeve mi je večkrat rekel, da moram imeti vedno s seboj odejo in zobno krtačko," se spominja.

Tudi Tof toži

Pred kratkim se je tudi sam odločil za tožbo zaradi razžalitve in napoveduje, da bo na sodišču pestro.

Komentarjev 4
  • smoljo 21:21 18.maj 2012.

    tof,vsaka cast vam.ste realen novinar brez dlake na jeziku,to je tudi prav.resnica pač boli,laž ne.torej je ta gospod obsojeni kriminalec ,tako dalec v tem da ga boli resnica.

  • mmiillaann 16:09 18.maj 2012.

    Tone FornezziEno luštno zgodbico vem o tebi. Te zanima?

  • Tone Tof 15:36 18.maj 2012.

    Takšno je pač naše sodstvo, ni kaj. Zadeva gotovo ni še zaključena, spremljali jo boste lahko tudi na moji strani www.toftop.si ;)