Magazin > VIP
10851 ogledov

Toliko je z večerjo zbrala Ana Roš

Ana Roš Benjamin Schmuck
V bistroju Ana in Slon v Ljubljani so v ponedeljek priredili dobrodelno večerjo, katere izkupiček bo namenjen družini, ki je bila oškodovana v poplavah.

Kuharska mojstrica Ana Roš Stojan je v bistroju Ana in Slon pripravila dobrodelno večerjo. Gostje so si mesto za mizo prislužili z licitiranjem na dražbi. Najdražji sedež je dosegel ceno 820 evrov, skupaj so za družino oškodovano v poplavah zbrali 20.000 evrov, so navedli v Hiši Franko.

Moči za dobrodelno večerjo so s svetovno priznano kuharico združile še njene ekipe v restavraciji Hiša Franko, bistroju Ana in Slon ter Pekarni Ana. "Naša odločitev, da združimo moči, izhaja iz globokega sočutja do vseh tistih, ki so jih prizadele poplave v Sloveniji. Med prizadetimi so tudi ljudje, ki jih poznamo, naši prijatelji in kolegi," so v Hiši Franko navedli kuharsko mojstrico.

Gostom so med drugim postregli s koruznim storžem, glaziranim s koruzno kombučo in planinskim maslom, fokačo s kozjim sirom in košarico kruha z gorskim maslom in piransko soljo ter brusketo z ostrigino majonezo, inčuni, paradižnikom in baziliko.

Kot glavna jed so bili na voljo špagetki v omaki iz jagod, zelišč in koncentrata paradižnika ter pesta, dva dni suho zorjena postrv v omaki postrvi in rjavega masla in hrbet srne s pečenimi jabolki, sveže naribanim hrenom, pirejem rjavega masla in gomoljčne zelene.

Za konec so postregli granito iz figovih listov, teksturo čokolade, lešnikov pralin in hrustljave lešnike ter stisnjene fige v rumu Abuelo z medom ter svež mlečni sladoled z olivnim oljem.

Izklicna cena celotnega menija z vinsko ali brezalkoholno spremljavo je znašala 520 evrov.

Najdražji sedež je z licitacijo dosegel znesek 820 evrov, z večerjo in posameznimi donacijami so zbrali več kot 20.000 evrov. Ljudje lahko donirajo še do konca oktobra, saj bo šel del prihodka od kosil v Hiši Franko v sklad, ki sta ga zakonca Roš Stojan odprla pri Slovenski karitas, so za STA pojasnili v Hiši Franko.

Ob tem poudarjajo, da večerja ni enkraten dogodek, saj se podpora družini, ki bo prejela zbran znesek, ne bo končala z njo. "Družino bomo spremljali tudi v prihodnje in ji pomagali, dokler si ne bodo ustvarili vsaj približno človeku dostojnega življenja," so besede kuharske mojstrice povzeli v Hiši Franko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 22:17 05.september 2023.

    Še spomnite kako je jamrala med covidom. Potem pa zvemo da je dobila 100k subvencije od države da se je po svetu preseravala. Naj odpre svojo denarnico in kaj res iz svojega žepa daruje.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 22:15 05.september 2023.

    Meni je večji tisti donator ki prispeva anonimno . Vse tole sranje od Roš je pa ena sama reklama zanjo. Svoje frustracije ker je grda ko sam hudič prenaša na to da je znana kuharica v eni menzi.