Magazin > VIP
110 ogledov

Na koncertu za bolnega Fogla zbrali neverjetno vsoto!

tomaž ahačič Mediaspeed.net
Včeraj je v Tržiču potekal dobrodelni koncert za pevca Tomaža Ahačiča – Fogla, ki je zbolel za rakom. Dvorana je pokala po šivih, je povedal povezovalec dogodka Boštjan Romih.
 

Tudi mi te imamo radi, naš dragi Fogl! (hvala skupini Calypso za organizacijo koncerta)

Posted by Radio Gorenc on 8. november 2015


Na koncertu so nastopili številni znani obrazi, med drugim tudi Werner, Saša Lendero, Čuki, Pop Design, ...

"Vzdušje je bilo neverjetno. Že samo dejstvo, da je dvorana pokala po šivih, pove vse. Nihče ni mogel ostati ravnodušen, ker je bila včerajšnja prepolna dvorana vsako sekundo pripravljena izražati toliko podpore Foglu,” je za Žurnal24 povedal Boštjan Romih, ki je dogodek povezoval.

Vstopnice je kupilo 2600 ljudi. "Fogl je na koncu dobil 23 tisoč evrov. Toliko solidarnosti dandanes ni enostavno zbrati,” je še dejal Romih in opisal trenutek, ko je včeraj na oder stopil Tomaž. "Nihče si ni predstavljal, v kakšen stanju je trenutno, zato je celi dvorani zastal dih, ko je prišel. Drži se odlično. Komunicira lahko sicer samo s kimanjem, vendar se je kljub temu veliko smejal, tekle so mu solze ...”

Solze je sicer težko zadrževal tudi Romih: “Kot voditelj se nisem mogel razjokati sredi odra, sem pa zadaj velikokrat brisal svoje solze. Čustveni vrhunec samega koncerta je bil na koncu, ko se je Tomaž občinstvu zahvalil s pesmijo 'V predmestju tvojih sanj', ki je bila še neizdana. Ljudje je tako še niso nikoli prej slišali. Gre za krasno pesem, pri kateri se njegov glas pokaže v neverjetni luči. Ker je bilo ljudem jasno, da tega krasnega glasu nikoli več ne bodo mogli slišati, so vsem v dvorani začele po licu polzeti solze. Res ganljivo.“

Da je Tomaž zbolel za rakom, zaradi katerega je ob jezik, grlo in glas, se je razvedelo oktobra. "Svojo žalostno zgodbo bi rad delil z vami, a ne da bi se vam zasmilil, ampak da mogoče komu rešim življenje ali skušam pomagati, da se še vedno splača živeti, kljub udarcem, ki te dejansko vržejo na tla. V svarilo vsem, ki mislite, da ste krojači svoje usode … Ker rak ne izbira...,“ je takrat zapisal na Facebooku.

Tomažu želimo hitro okrevanje.

Komentarjev 5
  • blueone 19:38 09.november 2015.

    fogl drži se :-)

  • marabunta 16:22 09.november 2015.

    življenje zna biti res nepravično in kruto.....zelo lepo, da so se kolegi odzvali v takem številu in vsi ostali prispevali z obiskom koncerta.....srečno in korajžno naprej Fogl

  • OF 15:12 09.november 2015.

    Juhu banda ali kar koli že je naj se j***, enako njegov delodajalec avtošole.