Magazin > VIP
43 ogledov

"Tomaž ni imel jajc"

Iztok Ilšnik POP-TV-2
Iztok Ilšnik, ki je moral včeraj zapustiti šov Gostilna išče šefa, pravi, da na Tomaža ni jezen in da se zaveda, da bi bilo morda bolje, če bi na vroči stol posadil Kajo.

Ste zelo razočarani, da ste izpadli tik pred finalom?
Težko je izpasti en teden pred finalom. Ljudje so se pač tako odločili. Treba je iti naprej ...

Ste bili presenečeni, da ste izpadli?

Nisem pričakoval, da bom izpadel. Upal sem, da so ljudje uvideli, da je v kuhinji potrebno znanje. Na to sem se opiral. Znanje imam, pokazal sem, da znam delati … A se je vse obrnilo.

Se vam zdi odločitev gledalcev poštena?
Glede na to, da je šovu naslov Gostilna išče šefa, menim, da bi morali iskati kuharsko znanje in ignorirati preostale stvari, ki so se dogajale v šovu. Lidija je ves čas jokala in imela težave z družino, kar ji je po mojem mnenju prineslo veliko glasov.

Vam je žal, da ste jo posadili na drugi vroči stol? Lidija je pred vami domov poslala že dva kandidata ...
Že v soboto sem jo nominiral. Svoje besede nisem hotel požreti. Držal sem se svojih načel, in to me je pokopalo. Ne morem iz svoje kože. Do konca sem hotel ostati zvest samemu sebi.

Zakaj ima Lidija tako močno podporo?
Ne vem. Tudi zdaj, ko sem prebral nekaj komentarjev, ne vem. Lidija ima zelo veliko podporo svojih domačih in tudi sicer. Ne vem pa, od kje in od koga. Nimam občutka.

Kako ste se počutili, ko vas je Tomaž postavil na vroči stol?
Tega nisem pričakoval. Če bi bil jaz na njegovem mestu, bi ga vzel s sabo v finale. Moje mišljenje je, da je dobro, če imaš ob sebi močnega kandidata, saj te lahko dodatno dvigne. Bil sem pa zelo jezen nanj. V oddaji sem povedal, da ni zamer. Pred tem sem moral o nominaciji premisliti.

Kako pa na Tomaža gledate zdaj, ko ste izpadli?
Izteklo se je, kot se je. Tomažu sem tudi povedal, da ni imel jajc, da bi me vzel s sabo v finale. On se je pač tako odločil. Nisem jezen nanj.

Menite, da se je hotel znebiti konkurence?

Tomaž je zelo tekmovalen. Z vsakim je tekmoval. Verjetno je lažje zmagati, ko se znebiš močne konkurence.

Kaj pravite o njegovih razlogih za vašo nominacijo?
Ne vem. Iskal je izgovore. Z argumenti me ni prepričal.

Tomaž se je pred kamerami spraševal, zakaj mu grozite, če ste njegov prijatelj. Ste mislili resno, ko ste rekli: "Če bom potonil, boš tudi ti"?

(smeh) Takoj po nominacijah sem bil jezen. Tega stavka sem se spomnil iz nekega filma. Videl sem, da je Tomažu hudo, pa sem mu hotel dodatno zadati občutek krivde. Ni bilo tako mišljeno.

Sta se po nominacijah pogovorila?
Tisti večer se nisva veliko pogovarjala. Tudi drugi dan ne. Potreboval sem čas, da razmislim. To je del šova ...

Dvakrat ste bili na izzivih tik pred zmago. Čemu pripisujete neuspeh?
Svoji neumnosti, ki se je ves čas ponavljala. Gostom sem želel hitro postreči s hrano. Pri izdaji nisem bil tako natančen kot pri pripravi. To me je pokopalo. Šlamparija.

Koliko časa se kuha krompir?

(smeh) Dokler ni kuhan.

Bine je bil kar malce žalosten, ko ste izpadli.
Ko sem stopil do šefa, mi sploh ni pustil do besede. Videl sem, da mu ni bilo vseeno, da sem izpadel na takšen način. Tudi jaz sem hotel ostati še zadnji teden, da se mu zahvalim za vse znanje, ki ga je delil z nami. Da mu dokažem, da imam tudi jaz lahko dober dan in naredim dober servis.

Tako Bine kot Savina pravita, da vam primanjkuje samozavesti. Se strinjate?
Da, temu se bom moral posvetiti. V šov sem šel, ker sem si želel delati z nekom, kot je Bine. Iz tedna v teden so moje želje postajale močnejše. Postajal sem tudi samozavestnejši, a kot kaže, je bilo te še vedno premalo.

Verjamete, da misli lahko tlakujejo našo prihodnost?

Vidim, da bom moral v to verjeti.

Kaj ste se naučili o sebi?
Da moram biti močnejši in samozavestnejši. Dobil sem dobro življenjsko izkušnjo. Vidim, da sem sposoben zdržati velik pritisk.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?
Najprej se bom vrnil na staro delovno mesto. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Imam pa veliko željo po nadaljnjem izobraževanju in lastni restavraciji.

Pri dekletih ste bili zelo priljubljeni. Boste katero od kandidatk poklicali?
(smeh) Normalno, da bom moral kakšno poklicati.

Katero?

Še ne vem. Ponudb je veliko. Noro!

Se prepoznavnosti bojite ali veselite?
Po eni strani mi je všeč, se je pa tudi bojim, ker ne vem, kako stvari potekajo. Korak za korakom ...

Komentarjev 4
  • Fulmmer 00:22 11.december 2013.

    Sedaj so Primorci glasoval za Lidijo da se je Tomaž znebil konkurence, Gorenjcem se je škoda zdel dat € za Iztoka, v finalu bojo pa Štajerci preglasoval Primorce ker ji je več in znajo skup stopit. Gotof je! Pa nisem Štajerc.....

  • Mirna Peč 15:52 10.december 2013.

    tukaj marsikaj ni jasno... Iztok si je sam kriv, ker je izpadel, na drugi vroči stol bi moral posaditi Kajo, ker njej hodi po glavi samo slaščičarna, ne pa kuhanje..... Lidija se je ves čas pridno učila in je ...prikaži več ogromno napredovala... Tomaž pa že počasi postaja bolan ob hrepenenju po zmagi...kako bo pa na koncu zrežirano se pa pustimo presenetit...

  • Jaka.marinsek 14:51 10.december 2013.

    Izi to je ŠOV. Ne tekmovanje za najboljšega kuharja. Čeprav mislim da nekateri pripisujejo Slovencem povsem preveč sposobnosti globokega taktiziranja. Tomaž ni vedel kaj je to "rockabilly", sedaj pa bi mu radi pripisali sposobnost takega taktiziranja. Malo Morgen kolegi...