Magazin > VIP
7085 ogledov

Tomaža Jeraja iz Big Brotherja poklicali policisti

tomaž jeraj Facebook
Tomaž Jeraj se sprašuje, komu je stopil na žulj.

"Očitno sem nekomu zelo stopil na žulj. Danes so me policisti povabili na kratek razgovor na policijsko postajo glede mojih posnetkov. Nalog je priletel direktno iz Generalne policijske uprave. Le komu sem trn v peti?“ se sprašuje nekdanji udeleženec resničnostnega šova Big Brother, Tomaž Jeraj.

Jeraju je policist na policijski postaji razložil, da so ga na razgovor poklicali, ker se med vožnjo snema, govori po telefonu, iz rok izpušča volan in ker je grozil kolesarjem.

Jeraj priznava, da govori po telefonu, a uporablja napravo za prostoročno telefoniranje. "V roke sem vzel telefon in mu zavrtel posnetek oddaje Avto karaoke. Lado Bizovičar med vožnjo poje, pleše, iz rok izpušča volan … A to pa je dovoljeno? Njih niso klicali, mene pa,“ se jezi Jeraj, ki je za naš portal še zatrdil, da kolesarjem ni nikoli grozil. "Res sem govoril o kolesarjih, o tistih, ki se vozijo po cesti, po dva vštric. Ko ga poskušaš prehiteti, poveča hitrost, namesto da bi jo zmanjšal. Ogrožajo sami sebe in druge. Rekel sem: 'Ko vas bo prijelo med kolesa, vas ne bom več dobil s pnevmatik.' To je 40 ton. Ne vem, kako se upaš tako obnašati ob kamionu. Če imaš stezo, se pelji po stezi. Zakaj njih ne sankcionirajo? Jaz opozarjam, kaj je narobe, pa se je policija name spravila, namesto, da bi me podprli. Razočaran sem,“ še pravi Jeraj, ki se sprašuje tudi, komu je stopil na žulj. "Ali je na Generalni policijski postaji nekdo, ki je kolesar in počne, kar sem opisal, ali pa je nekomu šla v nos moja napoved na Facebooku, da bom kandiral za predsednika. Očitno me hočejo utišati.“

S PU Ljubljana so za Žurnal24 razložili, da zaradi spoštovanja določil o varstu osebnih podatkov na vaša vprašanja o
konkretni osebi ne moremo odgovoriti, so pa pojasnili, da je bila v povezavi s kršitvami v prometu prejeta prijava občana. "Na splošno tudi pojasnujemo, da je zbiranje obvestil opredeljeno v 34. člen ZNPPol. Policisti pa smejo osebe tudi opozarjati  na okoliščine in
ravnanja, ki v povezavi z njihovim ravnanjem  lahko predstavljajo določeno tveganje za varnost (38. člen ZNPPol),"
so še dodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.