Magazin > VIP
6943 ogledov

Tone Fornezzi Tof še vedno počne to! Presenečeni?

Tone Fornezzi - Tof Žurnal24 main
Pri 88-ih je še vedno polno zaposlen.

Novinar, urednik, humorist in satirik Tone Fornezzi Tof ne počiva. Dela tisto, kar ima najraje, piše. "Že 51 let vsak teden pišem za Nedeljski dnevnik Tofov butik, pišem pa tudi knjigo, ki bo izšla še letos. Tofov butik skozi stoletja, z naslovom Lepši jutri pride pojutrišnjem," je povedal za Žurnal24 in dodal, da mu ni težko pisati. "Kar delam, delam rad, zato je vse lažje."

Vsak dan je na kolesu

Poleg tega, da še vedno aktiven novinar, pa si vsak dan vzame čas za kolo. Poslušal je nasvet ortopeda, ki mu je svetoval, naj zaradi zdravja hrbtenice "specialko" zamenja za poni kolo. "'Delaj, kar češ, samo pasti ne smeš,' mi je dejal ortoped in nisem padel. Že nekaj let nisem padel," je povedal in pojasnil, da se svojih let zaveda in temu primerno tudi rekreira.

"Na Triglavu sem bil vsaj petdesetkrat, sedaj pa sem višine malo znižal. Še vedno pa imam zelo rad hribe in naravo," je pojasnil in povedal, da večkrat peš ali s kolesom obišče Vršič ter Tamar. Zdi se mu tudi, da smo Slovenci končno začeli svojo domovino bolj spoštovati, smeti po naravi je manj: "Kar me zelo veseli!"

Recept za zdravje in vitalnost je preprost

Na vprašanje, ali ima recept za zdravo in vitalno življenje, je 88-letni Tof odgovoril: "Seveda ga imam! V tej divji dirki, ki jo vsak dan doživljamo, bi si moral vsak vzeti eno uro na dan zase. To uro pa porabiti za tek, kolesarjenje, torej za gibanje, in če je le mogoče, v naravi!"

Komentarjev 8
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 13:11 18.junij 2022.

    Faca ta Tof

  • aleks1201 12:36 18.junij 2022.

    A, ni bil znan po vzdevku Gorenc, pri Udbi ? Ali se motim ?

  • Dusan12 09:40 18.junij 2022.

    Zaslužni režimski gonjači, novinarčki so prisilno na daljšem dopustu, v jeseni pa na borzi in to samo za čas vladavine levih fašistov, kopiranja istih tekstov dve leti, zmanjkalo je papirja in idej, pa so privlekli Jugoslovanskega, Kučanovega klovna na dan, ...prikaži več tudi moj fotr ima te dni 88 let, pa se razen domačih nihče ni soomnil nanj, tudi prase Cirman ne. Slabo, slabo se nam piše