Magazin > VIP
37 ogledov

Tošetova smrt v rokah Makedonije

Tošetova smrt in pogreb sta Makedonijo ovila v črnino. Žurnal24 main
Hrvaška je Makedoniji posredovala dokumentacijo o prometni nesreči, v kateri je 16. oktobra blizu Nove Gradiške preminil popularni makedonski pevec Toše Proeski.

Hrvaški preiskovalni organi so voznika Georgija Georgijevskega osumili povzročitve tragične nesreče. Kot poroča makedonska tiskovna agencija Makfax, je hrvaško pravosodno ministrstvo primer predalo makedonskemu pravosodnemu ministrstvu. To bo dokumentacijo o nesreči predalo tožilstvu, ki bo odločalo o tem, ali sprožiti kazenski postopek proti osumljenemu vozniku, ki je bil v nesreči teže poškodovan.

Hrvaški preiskovalni organi so ugotovili, da sta bili za nesrečo krivi prevelika hitrost in premajhna razdalja med vozili. Terensko vozilo Proeskega je od zadaj zadelo tovornjak z italijansko registracijo in srbskim voznikom. Pevčeva menedžerka Liljana Petrović, ki je bila prav tako v vozilu touareg, jo je odnesla le s praskami.

Toše po smrti večji kot prej
V makedonskih medijih so se v tednih po usodni nesreči 26-letnega pevca z "angelskim glasom", ki je potoval na snemanje v Zagreb, pojavila številna ugibanja o možnem, posrednem in neposrednem, krivcu za nesrečo.

Smrt pevca iz planinskega Kruševa v osrednji Makedoniji je pahnila v žalost ves narod. Medtem so njegove plošče znova zavzele vrhove glasbenih lestvic v Makedoniji, na Hrvaškem, v Sloveniji in drugod, marsikje so celo pošle. V Kruševu so te dni sklenili pevcu postaviti veličastno grobnico. Za pevčevo zapuščino skrbi poseben državni odbor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.