Magazin > VIP
88 ogledov

Toženi slovenski estradniki

Ema 2014 Saša Despot
Potem ko je glasbenik Raay oznanil, da je vložil tožbo proti Katarini Mala in proti Mihi Šaleharju, smo zbrali še nekaj primerov, ko so se naši estradniki znašli pred sodnikom.

Čeprav ne živimo v Hollywoodu, se naša znana imena velikokrat znajdejo na sodišču. Preverite, kateri estradniki so bili v preteklosti že toženi.

  • Pevka Katarina Mala se bo morala na sodišču zagovarjati zaradi žaljive obdolžitve glasbenika Aleša Vovka - Raaya. Tega je prizadela izjava, ki jo je Katarina dala za časnik Večer: "Okej, glej, na Radio 1 in celotno njegovo mrežo je res nemogoče priti – razen če ne privoliš v njihove pogoje in delaš z Raayem. Tudi jaz sem tam sedela, ker me je zanimalo, kako razmišljajo. Pa so mi rekli, da to ni to. Kako, če ljudje poslušajo take komade, kot je Ciao Ciao? Če bi popustila in sodelovala z Raayem, ne bi zaslužila nič, prav tako ne bi imela več koncertov. Razen če bi šla pet v nakupovalne centre. Ne, hvala."
  • Že čez nekaj dni je Raay vložil tožbo še proti radijskemu voditelju Mihi Šaleharju. "Obdolženec me je razžalil, dejanje je bilo storjeno po radiu, s tem da je na radijskem programu Val 202 v oddaji Latrina 202: prvonovembrski pregled rumenega tiska (dne 1. 11. 2013) izjavil stvari, ki predstavljajo negativno vrednostno sodbo o meni," je svojo odločitev pojasnil Raay. Miha je na radiu izjavil, da ima Raay "dovolj zgovorno frizuro in nasmeh za sto evrov, da nam je jasno, da bi uglasbil lasten iztrebek, če bi ga lahko potem na Sazas pr'javu".
  • Zmago Jelinčič Plemeniti se je moral na sodišču zagovarjati zaradi domnevnega zbujanja sovraštva, razdora ali nestrpnosti, ki temelji na kršitvi načela enakosti. Obtožni predlog se je nanašal na izjave, ki jih je izrekel v oddaji Piramida leta 2006. Kasneje je bil obtožb oproščen.
  • Omar Naber se je na sodišču znašel leta 2005, ker naj bi v enem od ljubljanskih klubov spolno nadlegoval 22-letno dekle, zaradi česar so ga na ljubljanskem okrožnem sodišču obsodili zaradi nasilništva. Sodišče mu je kasneje izreklo sedemmesečno pogojno kazen s preizkusno dobo dveh let.
  • Na sodišče je morala tudi Nana Zeneli, ki je bila obtožena krive ovadbe. Leta 2011 je namreč nekdanjega moža Geno Zenelija prijavila zaradi nasilnega dejanja, potem ko jo je preiskovalna sodnica, ki je vodila preiskavo proti Geni, zaslišala, pa je prijavo umaknila. Tožilstvo je zaradi tega proti njej sprožilo ločen postopek zaradi krive ovadbe, kasneje pa so ji izrekli le sodni opomin.
  • Pred dobrima dvema letoma je na sodišče moral tudi pevec Zoran Predin, ker ga je zavod za pravice glasbenikov tožil zaradi obrekovanja. Pevec naj bi storil kaznivo dejanje, ker je dejal, da od njih ni dobil nadomestil, višjih od  50 evrov, tožnik pa je trdil, da mu je izplačal več kot 900 evrov. Okrožno sodišče je Predina kasneje oprostilo, kar je potrdilo tudi višje sodišče. Sodnica je namreč ugotovila, da je tožba pomanjkljiva in v enem delu tudi netočna.
  • Pevca Wernerja je leta 2009 doletela tožba RTV, ker je v oddaji Trenja okrnil ugled in njihovo dobro ime. Zaradi izjave: "... cela Slovenija ve, da je Ema ena velika kuhinja … o tem, kdo bo zmagal na Emi, ne odloča ne publika, ne komisija, ne glasba, nego odločajo tri osebe na RTV Slovenija … kdo so ti trije ljudje, ne bom povedal ..." so ga tožili za 30.000 evrov. Po dveh letih se je nacionalka odločila, da tožbo umakne, enako je storil Werner, ki je po nasvetu svojega odvetnika vložil protitožbo.
  • Bojana Požarja je doletelo že več tožb, med drugim je moral na sodišče zaradi Ivane Šundov, ki ga je tožila zaradi blatenja. Požar je na svojem blogu namreč zapisal: "Ivanka Šundov je na televiziji bleferka, v biznisu pa prevarantka", kar je podnaslovil z: "Uggice in ponaredki: nov poslovni debakel zagrebške mafijske neveste". Ivana je v tožbi Požarju očitala opravljanje ter to, da je pisal o zadevah iz njenega osebnega in družinskega življenja, ki so škodile njeni časti in dobremu imenu.
Komentarjev 2
  • Boris Odreitz 13:16 16.julij 2014.

    ne utrujajte se z mepomembnimi zadevami.obstajajo bolj pomembne, namreč, podpisati peticijo proti SAZAS-u je zelo pomembno, vitalnega pomena za državo in državljane,najmanj spremeniti zakonodajo, inkriminirati akterje v najboljšem primeru uničiti SAZAS za vse večne čase, saj kasirajo in ničesar ...prikaži večsar ne dajo!!!http://www.pravapeticija.com/sazas_prepoved_delovanja_paradravne_ustanove

  • jojo15 12:32 01.maj 2014.

    En zelo dobra igrica, za si krajšat čas ;)Samo 30% igralcev lahko preseže mejo 100 metrov na smučarski skakalnici. Vašemu prijatelju je že uspelo. Lahko tudi vam?Pojdite skakat na:http://s1.skijumpmania.com/r35693