Magazin > VIP
30000 ogledov

Tragična usoda najlepšega britanskega princa

William of Gloucester Profimedia
Nesrečna ljubezen ga je zelo zaznamovala.

Še preden se je svet zaljubil v princa Williama, je pred njim ženska srca osvajal neki drugi princ William, ki bi 18. decembra 2020 praznoval svoj 79. rojstni dan, če ga ne bi prehitro vzela kruta usoda. 

Sin vojvode in vojvodinje Gloucester je bil bratranec kraljice Elizabete II. in četrti v vrsti za prestol. Pozornost mu je bila povsod zagotovljena, saj je bil zelo privlačen, inteligenten in pustolovskega duha. Bil je zvezdnik svoje generacije, piše Telegraph, čeprav si tega sploh ni želel. Šolal se je na Etonu, univerzi v Cambridge in celo v ZDA, na univerzi Stanford. Obseden je bil z letali in se kot pilot izkazal celo na raznih letalskih mitingih. Po končanem študiju je delal za banko, nato pa v diplomaciji. Nekaj časa je živel v Nigeriji, leta 1968 pa so ga premestili na britansko ambasado v Tokiu, kjer je na neki zabavi spoznal 26-letno Madžarko Zsuzsi Starkloff in se na smrt zaljubil. "Moja prijateljica je organizirala ples v maskah. Poslala mu je povabilo, na katerem je pisalo: 'Dragi princ, slišala sem, da brez tebe ni prave zabave. Poleg tega pogrešam svoj čevelj.' Podpisala se je z imenom Pepelka,“ je  Zsuzsi povedala za dokumentarni film The Other Prince William. 

zsuzsi | Avtor: Youtube Youtube

Madžarka dvoru ni bila všeč – dvakrat ločena mama samohranilka, ki se ukvarja z manekenstvom. Poleg tega je bila pet let starejša od princa. V njej so videli naslednico Wallis Simpson, zaradi katere se je kralj Edward leta 1936 odpovedal prestolu. Kljub nasprotovanju monarhije Zsuzsi ne dvomi, da se je William želel poročiti z njo. Ko je Williamovega očeta zadela srčna kap, je takoj odpotoval na Otoku. Njegova ljubimka mu je tri mesece pozneje sledila. Tam je spoznala njegovo mamo, ki je bila do nje zelo prijazna, a zadržana. Princ je pisal celo svoji sestrični Elizabeti in jo prosil za dovoljenje, da se poroči s svojo veliko ljubeznijo. Kraljica naj bi mu odgovorila, naj sledi svojemu srcu. Princ Philip pa naj bi zvezi močno nasprotoval. Za Williama je bil pritisk prevelik. Leta 1970 je Zsuzsi prosil za premor. Umaknil se je iz diplomacije in se vrnil v Veliko Britanijo.  V stikih sta bila le še po telefonu. Leta 1972 je William v nekem intervjuju povedal, da mora njegova bodoča žena ugajati tudi družini. Spet je začel razmerje z ločenko, a tudi Nicole Sieff ni smela ostati. 

William pa lepe Madžarke ni mogel povabiti. Poleti 1972 leta jo je povabil v Anglijo na letalski šov. Zsuzsi žal ni imela časa. Obljubila sta si, da se bosta kmalu spet videla, a do tega ni prišlo. 

28. August 1972 se je William udeležil dogodka Goodyear International Air Trophy. Njegovo letalo je strmoglavilo le nekaj minut po vzletu. Vzrok strmoglavljena ni znan. Na prstu je princ nosil enak prstan, ki ga je leta prej podaril Zsuzsi.

Vojvoda Cambridgea je po njem dobil ime, saj je bil princ Charles nad svojim mrzlim stricem menda popolnoma očaran. 

Komentarjev 1
  • silvester1 16:29 16.februar 2021.

    mu je MI-6 pomagal nekam tako kot Diani