Magazin > VIP
18636 ogledov

Travmatična preteklost: Nov udarec za slovensko princeso

princesa tatiana Profimedia
V skrbeh za polbrata.

25. aprila je odjeknila vest, da se Tatjana Blatnik, prva princesa slovenskih korenin, ločuje od grškega princa Nikolaosa. Vest je javnost presenetila, saj sta le nekaj tednov prej skupaj obiskala grad Windsor, kjer so se ob prvi obletnici smrti poklonili prinčevemu pokojnemu očetu Konstantinu II.

Tatjana je nekaj dni pred javno objavo žalostne novice na Instagramu delila posnetek iz gozda in razkrila, da ima anksioznost in da trpi za paničnimi napadi. Lepotica je povedala, da si pomaga s pogovori, meditacijo, pisanjem dnevnika, počitkom in telovadbo.

Dodatno podporo bo potrebovala tudi sedaj, saj pogrešajo njenega polbrata, Attilio Brillembourga mlajšega, sina njenega očima, ki je 25. avgusta 2010 Tatiano pospremil do oltarja in jo vzgajal skupaj z njeno mamo Marie.  53-letnik je pogrešan od 18. maja. 

Tatiana se je z izgubo soočala že v mladih letih. Njen oče Ladislav Vladimir Blatnik je leta 1987, ko ji je bilo sedem let, storil samomor. Resnico o njegovi smrti je izvedela šele sedem let pozneje. Tatjana še danes išče odgovore. "Toliko vprašanj bi ti postavila," je oktobra 2020 zapisala na Instagramu. "Spomin na očeta je stalni opomin, da je življenje kratko. Povejte tistim, ki jih imate radi, da jih imate radi. Pogosto se smejte. Nehajte se tako zelo vznemirjati. Naredite nekaj, kar ste si vedno želeli narediti. Tvegajte. Živite svoje življenje brez obžalovanja," je še dodala. 

Tatiana Ellinka Blatnik se je rodila v Venezueli. Po očetu, Ladislavu Vladimirju Blatniku, je Slovenka, po mami Marie Blanche Bierlein pa Nemka. Po materini strani se po Tatianinih žilah pretaka modra kri, saj je bila babica nemška grofica Elinka von Einsiedel. Njen oče je bil v Venezueli zelo spoštovan izdelovalec čevljev, med drugim je izdeloval čevlje tudi za vojsko. Družina se je tri leta po rojstvu Tatiane preselila v Švico.

Še ena zanimivost o Ladislavu Blatniku - v šestdesetih letih je bil v zvezi z igralko Natalie Wood.

Tatiana je ponosna na svoje korenine. Marca je objavila spomine, ki so nastali med njenim obiskom Maribora.

Komentarjev 5
  • andrija 15:09 24.maj 2024.

    zdaj imamo v sloveniji že princese? kje pa sta kralj in kraljica?

  • Nevica 09:49 24.maj 2024.

    In zakaj se ločuje?

  • Anja1956 09:15 24.maj 2024.

    Prva Slovenska princesa je Ester Copf iz Bleda, ki se je poročila na Bavarsko !