Magazin > VIP
2480 ogledov

Travna odpustili, Slak dal odpoved

Traven naj bi odšel na InfoTV. (Foto: Borut Cvetko/Mediaspeed) Žurnal24 main
Po tem, ko je bil odgovorni urednik Sveta na Kanalu A Bojan Traven po končani sinočnji oddaji odpuščen, se je od oddaje poslovil tudi Uroš Slak. Odločitev Pro Plusa se mu namreč zdi nedopustna.

Oddaja Svet na Kanalu A je sinoči ostala brez dveh gonilnih sil. Najprej jo je proti svoji volji zapustil Bojan Traven, ki je dobil enostransko odpoved s strani Pro Plusa. Ti so se zaradi nedavnega intervjuja, v katerem je Traven dejal, da je usoda Sveta odvisna zgolj od njega in da bo oddaja na sporedu, dokler se bo njemu še ljubilo, odločili, da ga vržejo na cesto.

Odšel tudi Travnov prijatelj Slak

Travnu pa je nemudoma sledil še osrednji voditelj Uroš Slak, ki iz hiše odhaja po lastni volji. "Odpoved sem dal samo iz enega in bistvenega razloga. Po mojem mnenju je Bojan Traven dobil odpoved zaradi stvari, ki jih je povedal v intervjuju, kako vidi stvari znotraj hiše. Meni se zdi nedopustno, da bi delal v hiši, kjer človeka, ki uporabi pravico do svobode govora, vržejo na cesto," je za Žurnal24 povedal Slak in dodal, da je to proti njegovim novinarskim načelom. Seveda pa se poraja tudi vprašanje, če jima bo sledila še Petra Kerčmar, ki je z Urošem odšla tudi z RTV-ja.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Trebušak namesto Travna

Slaku so pred časom celo ponudili Travnovo funkcijo, a je ponudbo zavrnil. Mesto odgovornega urednika zato zaseda voditelj Gregor Trebušak, ki je nedavno že prevzel mesto dnevnega urednika, zdaj pa bo postal prvi na Svetu. Še vedno pa ostaja osrednji voditelj oddaje.

 

"Gregorja poleg izkušenj odlikuje tudi profesionalnost, zavzetost, pozitiven pristop in se tako intenzivnejšega sodelovanja z njim veselimo," je o sodelovanju s Trebušakom povedal Pavel Vrabec, generalni direktor Pro Plusa. 

 

Traven se še ni odločil, ali bo zaradi odpusta tožil zdaj že nekdanjega delodajalca.

Ob tem so se med drugim pojavila tudi namigovanja, da naj bi Trebušak funkcijo odgovornega urednika opravljal le do prihoda dnevne urednice Barbare Pance, ki je trenutno odsotna zaradi porodniške.

 

Traven na InfoTV?

O tem, kaj se dogaja znotraj hiše, smo seveda povprašali tudi odstavljenega Travna, ki je bil redkobeseden. "Povem vam lahko le, da so me včeraj odstavili. Po oddaji so me poklicali in mi dali enostransko odpoved in to je to. Je bilo pa pričakovano glede na zadnje dogodke, po objavi intervjuja v Vikendu," se zaveda Traven, ki naj bi po naših informacijah odhajal na InfoTV.

Vladimir Vodušek, glavni in odgovorni urednik  InfoTV, Travnovega prihoda na televizijo še ni potrdil, a se mu zdi ideja o sodelovanju s Travnom zanimiva. "Z njim smo se že nameravali dogovarjati, ideja se mi zdi zanimiva. Zanj se mi zdi najboljše uredniško delo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.