Magazin > VIP
24 ogledov

Travnu uhajajo novinarji

Marko Potrč se po neuradnih podatkih poslavlja z voditeljskega mesta. Žurnal24 main
Stanje v uredništvu Sveta na Kanalu A ni rožnato. Novinarji množično odhajajo, kot kaže, pa se z voditeljskega mesta poslavlja tudi Marko Potrč.

Kanal A se je zavil v molk. Informacije o odpustitvi voditelja Sveta na Kanalu A Marka Potrča nam odgovorni za odnose z javnostmi niso ne potrdili ne zanikali. Navedli so le, da so v tem trenutku v fazi razgovorov o nadaljnjem sodelovanju in bodo javnost o odločitvi obvestili v naslednjih dneh.

Za komentar smo se obrnili na urednika oddaje Bojana Travna, ki pravi, da je pravilo medijske hiše Pro Plus takšno, da sam ne sme dajati nikakršnih izjav, temveč na vsa vprašanja odgovarja sama služba za odnose z mediji.

Ušla celotna športna ekipa
V zadnjih mesecih je s Sveta menda zaradi nesporazumov z urednikom odšlo veliko novinarjev, med drugim celotna športna redakcija. Urednik Traven je namreč želel, da se športne teme delajo podobno kot rumene novice, čemur so se športni novinarji uprli. Športnih novic tako na Svetu že nekaj mesecev ni mogoče zaslediti.

Pred kratkim so prek avdicije, na katero se je prijavilo več kot devetdeset ljudi, na Svetu sprejeli tri novinarje, od njih pa je ostal samo eden. Urednik prazna novinarska mesta polni z novinarji iz 24ur, ki so tam pred kratkim dobili odpoved. Med novinarji, ki jih je Traven vzel v službo prek avdicije, naj ne bi bilo nobenega šolanega novinarja. Urednik naj bi tistim, ki se na novo pridružijo redakciji, omogočil "brezplačno šolanje", da postanejo "novinarji", je za nas povedal zanesljiv vir.

Bo letela tudi Lili?
Če bi Potrč dejansko odšel z voditeljskega mesta, bi se odhod iz uredništva obetal tudi njegovi partnerici Lili Žagar, ki naj bi se avgusta vrnila s porodniškega dopusta. Lili se je na naša vprašanja sicer odzvala, vendar nas je takoj napotila na službo za odnose z javnostmi. Voditeljstvo Sveta bi tako popolnoma padlo v roke Gregorju Trebušaku, ki je poleg Sveta še radijski voditelj in informativni urednik na eni od komercialnih radijskih postaj.

Sicer pa ni skrivnost, da se je med Travnom in Potrčem že večkrat kresalo, pravi vir. Anonimno smo iz kolektiva dobili še informacijo, da Traven nima podpore celotnega kolektiva, temveč je krog podpore zelo ozek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.