Magazin > VIP
3575 ogledov

Trump in Slovenija: Bo na pomembno mesto imenoval mamo dveh resničnostnih zvezd?

donald trump EPA
Melania jo podpira!

Predsednik ZDA Donald Trump naj bi za novo veleposlanico v Sloveniji imenoval podjetnico Kelly Roberts, lastnico hotela v Kaliforniji, sta za časnik New York Magazine povedala obveščena vira. Pri njeni izbiri naj bi osebno sodelovala prva dama Melania Trump.

Kelly Roberts je skupaj s soprogom Duaneom Robertsom v zadnjem letu republikanskim kandidatom in odborom prispevala več kot 1,2 milijona dolarjev. Oktobra lani pa je sama za Trumpovo kampanjo prispevala 50.000 dolarjev.

Kot je povedal obveščeni vir, je ameriška prva dama Melania Trump pokazala velik interes, da bi pomagala pri izboru ameriškega veleposlanika v svoji domovini. Predstavili so ji dosjeje več morebitnih kandidatov in podprla je Robertsovo, predvsem zato, ker meni, da bi ZDA najbolje predstavljal predstavnik poslovne skupnosti.

Časnik spominja, da so tako republikanske kot demokratske ameriške administracije v državah, ki niso krizne, kot sta npr. Irak in Afganistan, za veleposlanike pogosto imenovale svoje donatorje, vendar pa od dosedanjih osmih ameriških veleposlanikov v Sloveniji le eden ni bil karierni diplomat, in sicer poslovnež Yousif Ghafari. Veleposlanik je bil od maja 2008 do januarja 2009 v času predsednika Georgea Busha mlajšega.

Kelly Roberts ima skupaj s soprogom od leta 1992 v lasti razkošen starinski hotel Mission Inn Hotel and Spa v kraju Riverside v Kaliforniji. Je podpredsednica hotela in vsakodnevno sodeluje pri njegovem upravljanju. Njen soprog Duane Roberts je pred nakupom hotela obogatel z izumom zamrznjenega burita.

Njena otroka iz prejšnjega zakona z agentom za nepremičnine Johnom Reinhardtom, Casey in Doug Reinhardt, sta sicer sodelovala v resničnostnih šovih Laguna Beach in The Hills na televiziji MTV.

Kelly Roberts uživa tudi močno podporo republikanskih kongresnikov iz Kalifornije, njeno imenovanje pa še posebej podpira vodja republikanske večine v predstavniškem domu Kevin McCarthy, je še povedal neimenovani obveščeni vir časniku New York Magazine.

Sedanji ameriški veleposlanik v Sloveniji Brent Hartley je karierni diplomat, ki je bil ob imenovanju tretji človek urada za evropske in evrazijske zadeve v State Departmentu. Na položaju je od februarja 2015.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.