Magazin > VIP
9578 ogledov

Trump se je v poklonu pokojnemu Conneryju zlagal

donald trump Profimedia
Na smrt škotskega igralca Seana Conneryja se je odzval tudi predsednik Donald Trump.

Konec oktobra je v 91. letu starosti umrl igralec Sean Connery, ki so ga pred leti razglasili za "največji škotski narodni zaklad" in "največjega živečega Škota".

Od filmske legende so se po družbenih omrežjih poslovili številni zvezdniki, med drugim tudi Donald Trump, ki pa je s svojim poklonom mnoge razburil.

sean connery, donald trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Trump je želel pred leti na Škotskem postaviti igrišče za golf, a je imel težave. Takrat naj bi mu na pomoč priskočil Škot. "Težave sem imel z dovoljenji, nato pa se je vmešal Sean in zakričal: 'Dovolite mu postaviti to prekleto stvar.' To je bilo vse, kar sem potreboval, in vse je steklo. Tako cenjen in spoštovan je bil na Škotskem in tudi drugod, da smo se izognili večletnim težavam. Sean je bil velik igralec in še večji človek. Iskreno sožalje družini,“ je predsednik ZDA zapisal na Twitterju. 

Mnogi so ga po objavi kritizirali, češ da je igralčevo smrt izkoristil za samopromocijo. 

"Res popoln poklon Seanu Conneryju, a ne? Mislim, da bi si vsi želeli, da bi se nas spominjali po tem, kaj smo naredili za Donalda,“ je nekdo zapisal na Twitterju.

Sicer pa ne drži, da je Connery vplival na odločitev lokalnih oblasti, je pa res, da je Trumpove načrte podpiral.

Martin Ford, svetnik iz škotskega kraja Aberdeenshire, je za The Guardian povedal: "Gospod Connery ni bil vpleten v proces, ki je vodil v odobritev gradnje igrišča za golf v Menieju. Ni poslal pisma, ni nastopil na zaslišanju ali na javni razpravi. Mnenja v medijih se ne upoštevajo,“ je povedal.

Komentarjev 3
  • mina6 09:22 04.november 2020.

    In pa s tem je osvetlil njega s svojo izkušnjo z njim.. Nič spornega.

  • mina6 09:19 04.november 2020.

    A SPLOH VESTE, KAJ JE LAŽ?? OZ. VSE ZA KOMPRIMITIRANJE TISTIH, KI JIH NE MARATE...!! Če je posredoval stavek, ki nima pravne veljave, NE POMENI, DA SE JE ZLAGAL!!! HALOOO???