Magazin > VIP
19 ogledov

Trump tožil misico in zmagal

Donald Trump FameFlynet
Donald Trump je zmagal v tožbi zoper nekdanje misice Sheene Monnin.

Manekenka Sheena Monnin je junija letos trdila, da je bilo lepotno tekmovanje organizirano s strani Donalda Trumpa in njegovega podjetja Miss Universe Org. Trdila je, da je ena od sotekmovalk videla seznam prvih petih zmagovalk, preden so jih javno razglasili. Tekmovanje je označila za „goljufivega, brez morale, nedoslednega ter slabega na več načinov", takrat pa je kot miss Pensilvanije odstopila.

Trump, ki si z NBC Universal deli lastništvo nad tekmovanjem, jo je opozoril, naj obtožbe umakne, ali pa jo bo doletela obtožba zaradi obrekovanja. Ker tega ni želela storiti, jo je milijonar tožil. In tožbo tudi dobil. Sodišče mu je dodelilo pet milijonov dolarjev (3,8 milijona evrov). Sodnik Theodore H. Katz je pojasnil, da so bile manekenkine „obrekljive navedbe napačne in so pokazale nepremišljeno omalovaževanje resnice.“

"Ne smemo dovoliti, da tekmovalka daje napačne in nepremišljene izjave, ki škodujejo ljudem, ki so predani tekmovanjem. Monninova je bila jezna, ker je izgubila ter na televiziji povedala res slabe stvari," se je odzval Trump. "Žal mi je za Sheeno, naredila je napako. Bila je res podla in nismo imeli druge možnosti. Zanjo je to zelo draga lekcija," je še povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.