Magazin > VIP
32 ogledov

Trumpova vila za 95 milijonov dolarjev

Trump pravi, da so igralnice vredne le odstotek njegovega skupnega premoženja. Žurnal24 main
Donald Trump je za rekordno vsoto 95 milijonov dolarjev ruskemu milijarderju Dmitriju Ribolovljevu prodal svojo vilo v Palm Beachu na Floridi.

Izklicna cena za posest je bila 125 milijonov dolarjev, ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev pa jo je od ameriškega nepremičninskega mogotca Donalda Trumpa kupil za 95 milijonov, kar je rekordna vsota za enodružinsko vilo. "Rad podiram rekorde in to zagotovo je rekord," je dejal Trump. Nakup posesti se je zgodil ravno v obdobju, ko se v ZDA spopadajo z nepremičninsko krizo. Nekateri na rekordni nakup zato gledajo pozitivno in verjamejo, da je to znak, da se položaj izboljšuje. Mnogi pa so prepričani, da nakup samo še bolj kaže na dejstvo, da so na svetu bogati vedno bogatejši in revni vedno revnejši.

Posest se nahaja ob morju v Palm Beachu na Floridi in meri 2,5 hektarja. Trump jo je na dražbi, ki je potekala zaradi bankrota prejšnjega lastnika, kupil leta 2004, zanjo pa je odštel 41,35 milijona dolarjev. Pozneje je vilo prenovil, kar delno pojasni dvig cene. Čeprav je posest ruskega milijarderja stala rekordnih 95 milijonov dolarjev, pa se ta v soseski ne bo počutil preveč bogatega. Pred kratkim so tam namreč za 82 in 70 milijonov prodali še dve drugi vili, cene vseh ostalih pa tudi ne zaostajajo veliko.

Njen novi lastnik Dmitrij Ribolovljev je 41-letni mogotec, ki se ukvarja s proizvodnjo gnojil. Na Forbesovi lestvici najbogatejših Zemljanov leta 2008 je bil uvrščen na 59. mesto, njegovo premoženje pa se ocenjuje na 12,8 milijarde dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.