Magazin > VIP
66 ogledov

Tudi na CNN omenila Slovenijo

Rebecca Svetina
1/4
Osebni arhiv
"Veseli smo, da smo Sloveniji lahko naredili še nekaj dodatne pozitivne promocije,“ pravi Rebecca Svetina, Američanka, ki je z videom svojega psa Sloveniji naredila lepo reklamo.

Posnetek šnavcerke, ki se je od veselja, da po dveh letih spet vidi družinskega člana zgrudil, si je na YouTubu ogledalo že več kot 35 milijonov ljudi. Video je last Rebecce Svetina, Američanke, ki že šest let živi v Sloveniji.

Zaradi videa pa verjetno ni narasla le priljubljenost omenjene pasme, ampak tudi Slovenije. Rebecca, ki je lani na Bledu večno zvestobo obljubila Mihu, je namreč po vsem svetu tudi naši državi naredila ogromno promocijo, saj je na YouTubu omenila, da se je v ZDA po dveh letih vrnila iz Slovenije.
 
Mediji po vsem svetu, med drugim tudi CNN,  Huffington Post in Bild, tako niso poročali le o vzhičeni Casey, ampak so omenili tudi našo državo.

Rebecca ima slovenske korenine

"Upali smo, da bomo Sloveniji lahko naredili reklamo. Medijem, ki so z nami navezali stik, smo vedno omenili moje rodno mesto Murrysville in Slovenijo. Že slovenski atleti so dobra reklama za Slovenijo in veseli smo, da smo državi lahko naredili še nekaj dodatne pozitivne promocije. Tudi v pogovoru za CNN sem nosila broško s slovensko in ameriško zastavo,“ je za nas povedala simpatična Američanka, ki prihaja iz Pittsburgha, a ima slovenske korenine.

"Moji stari starši so bili iz Slovenije (Trnovega in Novega mesta), tako da sem četrt Slovenka in članica  Slovenske narodne podporne jednote. Prek te organizacije sem izvedela za enoletno štipendijo za študij slovenskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani. To je bilo pred šestimi leti.“

Rebecca se v Sloveniji počuti zelo dobro. "Slovenijo so v potovalnih revijah predstavljali kot "skriti zaklad Evrope". S tem opisom se strinjam, saj je pokrajina zelo lepa, Slovenija pa tako blizu drugim državam in kulturam. Da bi dokazali, da lahko v enem dnevu v Sloveniji plavaš v morju in greš v hribe, se nas je nekoč skupinica odpravila na Nanos in v Portorož. Menim, da mnogo Slovencev verjame, da je sosedova trava bolj zelena, a kvaliteta življenja v Sloveniji je zelo visoka. Če imaš službo, ti je tukaj lepše kot marsikje drugje. Je lepa država, a turistična industrija bi potrebovala malo več oglaševanja,“ pravi Rebecca, ki zadnja tri leta dela kot učiteljica angleščine na Srednji šoli Domžale, sodeluje pa tudi pri projektu Obogateno učenje tujih jezikov. Poleg tega se ukvarja tudi z oblikovanjem, saj je študirala vizualne komunikacije. Pri družinskem podjetju Dali šport d.o.o. tako občasno dela kot oblikovalka logotipov in športnega blaga.

Video namenjen prijateljem

Da bo posnetek Casey takšen hit, ni verjel nihče. "Video smo najprej objavili na Facebooku, ker je bil prevelik, da bi ga razposlali po elektronski pošti. Casey vedno cvili, ko me vidi, in ker je  moj mož želel njen smešen odziv pokazati družini, jo je posnel. Najinim prijateljem je bil posnetek tako všeč, da so predlagali, da ga objavimo še na YouTubu, da ga bodo lahko delili z drugimi (Hvala vsem, ki ste ga delili!),“ je razložila Rebecca in dodala, da sprva niso razumeli, zakaj je video tako popularen. "Pozneje smo spoznali, da ljudje v teh časih, ko je veliko negativnosti, takšen prikupen in avtentičen video radi pogledajo in delijo naprej. Vsa medijska pozornost je bila presenetljiva. Šele ko smo dobili klic iz Avstralije in smo preko Skypa dali intervju Japoncem, smo spoznali, kako odmeven je bil ta posnetek.“

S Casey, ki je stara devet let, je vse v redu, nam je še zatrdila. Veterinarka jim je razložila, da se je kuža onesvestil, ker med cviljenjem ni pravilno dihal. "Bila je še na nekaj preventivnih pregledih. Vse je v redu. Pretekli vikend je od mesarja dobila prav poseben priboljšek. Eden od privilegijev, če si zvezda na YouTubu,“ se je pošalila Rebecca, ki je kljub ogromni medijski pozornosti ljudje na ulici ne prepoznavajo. Za razliko od Casey … "Moja mama se je z avtomobilom ustavila ob cesti in skočila nekaj kupit, Casey pa je medtem sedela v očetovem naročju. Neka gospa jo je videla in rekla: 'Oh, kako prikupna. Ta pes je videti kot kuža iz nekega videa na YouTubu. Ste videli posnetek psa, ki je omedlel?' Bila je vzhičena, ko je izvedela, da je to isti pes.“

Rebecca pravi, da Casey pogreša. Čas do njunega ponovnega snidenja ji bo kmalu krajšala psička Ella, po katero bosta z možem odšla ta teden. Ella je, kajpak, šnavcer.

Komentarjev 1
  • legija 08:51 18.avgust 2014.

    Očitno smo res na psu...!