Magazin > VIP
3835 ogledov

Tudi Zlatka so opozarjali na to nevarnost, a nasvetov ni poslušal

zlatko Franci Kek
Naš priljubljeni in uspešni raper Zlatko je s pomočjo pisatelja Jurija Hudolina napisal knjigo.

"S pisateljem Jurijem Hudolinom sva se spoznala pred približno štirimi leti. Po dveh letih druženja sva si rekla, da bi bilo škoda, da skupaj ne bi nečesa ustvarila, glede na to, da oba piševa. Drugi razlog pa je ta, da je dobro stvari napisati, pa ne zaradi sebe, ampak tistih, ki bodo to brali, da bi lažje razumeli tvojo zgodbo ali na splošno situacijo ustvarjalca oziroma ustvarjalcev, saj verjamem, da se nam dogajajo podobne stvari. Pa konec koncev tudi zaradi otrok, ki bodo knjigo lahko v miru prebrali, ko odrastejo. Zdi se mi, da je to ena lepa stvar,“ je za Žurnal24 o razlogih, zakaj se je odločil napisati knjigo, povedal Zlatko.

zlatko | Avtor: Franci Kek Franci Kek

Njegovemu knjižnemu prvencu je naslov O smehu Zlatka Čordića. "Naslov je izbral pisatelj. Vse življenje sem bil znan po svojem smehu. Na srečo sem se v življenju veliko presmejal, je pa tudi res, da ljudje od oseb, ki se ukvarjajo s šovbiznisom in so izpostavljeni, pričakujejo, da so vedno dobre volje in nasmejani. Ozadje tega smeha pa ni vedno lepo. V življenju se nisem in se tudi ne mislim smejati na silo. Presenečena pa me, da ljudje menijo, da moraš biti vedno dobre volje, čeprav je logično, da je to nemogoče,“ je razložil raper in dodal: "Ne zdi se mi pošteno, da se od prepoznavnih ljudi vedno pričakuje, da bodo druge zabavali, potegnili karte iz rokava in začeli čarati. Zaradi tega sem tudi napisal knjigo, pa tudi zato, ker imajo o meni mnogokrat napačno sliko. Samo zato, ker sem na televiziji, še ne pomeni, da sem bogat. To je primer. Takšne situacije sem razčlenil v knjigi.“

zlatko | Avtor: Franci Kek Franci Kek

V knjigi je Zlatko spregovoril tudi o izgorelosti. Pravi, da se mu zdi pomembno, da se o tej temi govori in da se tistim, ki jih je to doletelo, pove, da se morajo umakniti v tišino in naravo. "Morajo biti sami s seboj, da ugotovijo, kako je do tega prišlo. Opozarjati druge nima smisla. Tudi mene so. Ampak kadar si v žaru, v katerem ustvarjaš in delaš in vidiš rezultate, ne razmišljaš o tem. To je tvoja služba, včasih delaš nadure, včasih brezplačno, daš več, kot bi moral dati ... Potem pa se začne nabirati …Bolje se mi zdi, da tisti, ki so se s tem spopadali, povedo, kako so se rešili iz te situacije. To bo najbolj pomagalo,“ je za naš medij še povedal Zlatko, ki se sedaj poskuša stresnim situacijam izogniti.

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 2
  • Avatar vec
    vec 10:20 08.julij 2019.

    Izgorelost pri kok že 36 letih ? Kako more bit šele ljudem ki dejansko delajo in so stari 56 ? Kuku lele

  • perhan63 08:51 08.julij 2019.

    za bruhat...